Kako da parfem duže traje? Postoji 5 trikova koje svaka žena mora da zna, provereni su!

Vesti 22.11.2023 18:58 0

Važno je znati...

parfem

Shutterstock

Svi vole kada im parfem traje zaista dugo. Ali možda ste primetili da aroma vašeg parfema nestaje nakon nekoliko sati. A to je zato što, najverovatnije, ne stavljate parfem pravilno. Tačno je da postoje parfemi koji traju duže od drugih, koji su kvalitetniji, jačih nota… Međutim, moguće je obezbediti da i vaš omiljeni parfem, bez obzira na njegov kvalitet, cenu ili notu, traje duže nego do sada.

Dakle, u nastavku ćemo ponuditi pet saveta pomoću kojih ne samo da ćete moći da mirišete više sati, već i da uštedimo na parfemu.

 

Trikovi da parfem traje duže:

1. Ne trljajte zglobove!
Parfem

Pexels

 

Znate li onu scenu iz filmova kada žena prska parfem u vazduh, a onda prolazi kroz oblak da se čestice “zakače” za nju? E, pa – ne ponavljajte je! Takođe, nikada nemojte trljati zglavke ruku ako na njiih  nanosite parfem. Ove dve navike jednostavno su ubice mirisa.

2. Nanesite parfem na ključna područja
Parfem

Pexels

 

Prskajte svoj parfem samo na ključne tačke zagrevanja, odnosno na zglobove, vrat, ključne kosti i potiljak.

3. Koristite neutralni vazelin

 

 

Pre nanošenja parfema ili kolonjske vode na ključna područja pomenuta iznad, te iste tačke navlažite sa malo neutralnog vazelina. Ovaj proizvod deluje kao hidratantni lokot koji zaključava miris na vašoj koži o mogućava da miris traje zaista dugo, piše Lepota i Zdravlje.

 

4. Nikada ne nanosite parfem direktno na kosu
Kosa

Shutterstock

 

 

Ako želite da i vaša kosa miriše na omiljeni parfem, to je u redu, ali nemojte  prskati parfem na nju direktno. Ne samo da će se tako miris brzo izgubiti, nego će vam alkohol iz parfema oštetiti kosu. Umesto toga, naprskajte češalj parfemom i provucite ga kroz kosu.

5. Pazite kada nanosite parfem
kosa

Antonio Guillem / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Savršeno vreme za stavljanje parfema je onda kada izađemo iz tuša, jer su pore otvorenije i samim tim prijemčivije.


Bonus video:

 

@najzena.rs Kako da napravite savršenu frizuru za 5 minuta? 😍 Ovo je zaista jedan od najjednostavnijih i najbržih načina za pravljenje punđe. Za svega nekoliko minuta možete same napravite savršeno stilizovanu frizuru. ☺️ @oliverakonatar 💃 #fyp #fypシ #žena #najžena #frizure #frizurezasveprilike ♬ Vibes - ZHRMusic

 

Komentari (0)
Loading