Kako odabrati pravu boju odeće? Pridržavajte se ova četiri saveta i izgledaćete uvek besprekorno

Olja Jelić Vesti 21.11.2023 22:10 0

Boja odeće koju ćete odabrati zavisi od boje kose, tena, ali i ličnih afiniteta.

moda

Shutterstock

Boja odeće koju ćete odabrati zavisi od boje kose, tena, ali i ličnih afiniteta. Modernu boju odeće možemo prihvatiti samo ako smo sigurni da nam pristaje.

Navešćemo koje boje pojedini tipovi žena nikada ne smeju da usvoje ili, još bolje, koje boje možete u svakom slučaju da nosite.

Crnke - mogu da prihvate bez mnogo razmišljanja belu boju, bež, svetlo zelenu, sivu, oker, žutu, ružičastu, narandžastu, tikriz, ljubičastu.

Slaganje ormara

Shutterstock

 

Plavuše - najbolje izgledaju ako nose belu, plavu (u svim nijansama), ružičastu, svetlo i tamno sivu, smeđu, svetlo i tamno zelenu, tirkiznu i crnu boju.

Brinete i riđokose žene treba da se odluče za svetlo i tamno zelenu, sve nijanse plave, belu, ljubičastu, crnu.

Žene u zrelim godinama treba da izbegavaju jarke boje, nijanse azurno plave i pink, ali i neke pastelne tonove koji loše pristaju njenom tenu i kosi. Bela boja pristaje svim tipovima žena, pa i zrelim ženama.

Ormar

Shutterstock

 

Starije žene vole ljubičastu boju i to s pravom, jer ljubičasta ide veoma skladno sa sedom kosom i prozirnim tenom. Ženama sa sedom kosom i tenom koji više ne podnosi intezivnu šminku najbolje pristaju boje čelika, pepela - za dan, a boja bisera i golubje plava boja za veče. Braon nijanse im takođe pristaju, pod uslovom da je ten svež.

 

 

 

Komentari (0)
Loading