Najlepša žena na svetu je iz Nikaragve: Šinis ima 23 godine - Pogledajte kako izgleda Mis univerzuma 2023. godine

Slobodanka Ćorić Vesti 19.11.2023 10:51 0

Kao prva pratilja završila je Tajlanđanka Antonija Porsild, dok je mesto druge pratilje pripalo Moraji Vilson iz Australije. Mis Kolumbije Kamila Avela i mis Portorika Karla Gilfu zaokružile su prvu petorku.

mis univerzuma

Printscreen/Instagram

Sinoć je u San Salvadoru održano takmičenje za Mis univerzuma 2023. godine, a pobedu je odnela prelepa Šinis Palasios iz Nikaragve. Na ovom prestišnom izboru učestvovalo je 84 zemlje, a kao prva pratilja završila je Tajlanđanka Antonija Porsild, dok je mesto druge pratilje pripalo Moraji Vilson iz Australije. Mis Kolumbije Kamila Avela i mis Portorika Karla Gilfu zaokružile su prvu petorku.

U poslednjoj rundi takmičarkama je postavljeno pitanje u čijem bi životu provele jedan dan, a Šinis je odabrala britansku filozofkinju i feministkinju iz 18. veka Meri Volstenkraft, rekavši da je pomerila granice i dala priliku brojnim ženama.

“Danas za žene ne postoje ograničenja”, prokomentarisala je.

Šinis ima 23 godine, a studirala je masovne komunikacije na Srednjeameričkom univerzitetu u Managvi. Ona je bila i članica univerzitetskog odbojkaškog tima, ali je već godinama posvećena karijeri modela.

Ovo nije njen prvi izbor za mis; mlada lepotica pobedila je na izboru za Mis Teen Nikaragve 2016. i Mis sveta Nikaragve 2020. godine. Takođe, ona se plasirala u 40 najlepših na izboru za Mis sveta 2021. godine.

Inače, ovogodišnji izbor bio je veoma interesantan, s obzirom da su u finale prošle i dve transrodne kandidatkinje, što se dogodilo prvi put u istoriji. To su Mis Portugala, stjuardesa Marina Mašeći, i Mis Holandije Riki Kole.

I Mis Nepala je ušla u istoriju – ona je prvi plus sajz model koji je učestovao u nekom od zvaničnih izbora za Mis.

Komentari (0)
Loading