Dženifer Aniston godinama ovaj prah stavlja u kafu: Žene širom sveta saznale kako do kože bez bora i zdravih kostiju

Slobodanka Ćorić Vesti 14.11.2023 07:41 0

Ovaj prah je veoma popularan i među Srpkinjama, pa možete videti kako ga redovno stavljaju u smutije ili u čašu vode

Dženifer Aniston

Shutterstock

Pored svoje kultne uloge Rejčel Grin u filmu Prijatelji, Dženifer Aniston je poznata i po svojoj ljubavi prema zdravlju i dobrobiti. Zato i ne čudi što je deset godina jela istu salatu dok je snimala Prijatelje.
Slavna glumica se igra sa psima na otvorenom, ide u teretanu, uživa sa prijateljima, a dan počinje šoljicom tople kafe pomešane sa kolagenom u prahu.

Ovaj prah je veoma popularan i među Srpkinjama, pa možete videti kako ga redovno stavljaju u smutije ili u čašu vode. Suplementi kolagena postali su hit poslednjih godina zbog njihovog navodnog potencijala da povrate mladalački izgled i ojačaju kosti, nokte i kosu. Sam kolagen je moćan protein koji se nalazi u kostima, tkivu i hrskavici, a independent.co.uk odlučio je da istraži da li su njeni suplementi zdravi i da li se mogu mešati sa kafom.

Šta kaže nauka o kolagenu u prahu 

Nutricionisti ga uzimaju kao zamenu za protein surutke, ali nisu svi podjednako zdravi. Za najviše zdravstvenih koristi, trebalo bi da potražite one za koje piše da sadrže kolagen peptide ili hidrolizovani kolagen, piše portal "Eating Well".

Dženifer voli suplement kolagena koji sadrži i vitamin C i hijaluronsku kiselinu. Međutim, takvi suplementi mogu biti prilično skupi i nisu nužno korisniji od jedenja hrane koja sadrži kolagen, poput čorbe od kostiju ili hrane bogate vitaminom C, kao što su agrumi, bobice i brokoli. „Definitivno vam nije potreban skup dodatak kolagenu da biste imali jake kosti i zdravu kožu, kosu i nokte“, kaže nutricionista Viktorija Siver.

„Jedenje hrane koja sadrži kolagen, kao što su bujon od kostiju i pileća koža, može vam pomoći da povećate unos kolagena, ali najefikasniji način je da se usredsredite na jedenje više hrane koja pomaže vašem telu da proizvodi zdrav kolagen, posebno hranu bogatu aminokiselinama. prolin i glicin i vitamin C. Mislite na meso, ribu, mlečne proizvode, orašaste plodove, pasulj, jaja, pšenične klice i voće, posebno citrusno voće“, preporučila je ona.

Može li se kolagen u prahu dodati u kafu?

Članak dr Bruk Rasel kaže da kolagen neće izdržati na temperaturama višim od telesne temperature, a željene zdravstvene koristi će biti smanjene ili potpuno izostati, što niko ne želi. Stoga, ako odlučite da konzumirate kolagen u prahu, bilo bi bolje da ga dodate u jutarnji smoothie ili ga pomešate u čaši vode.

 
Komentari (0)
Loading