SAMA SVOJ MAJSTOR Napravite masku za lice prema tipu kože i obezbedite blistav ten za malo para

Vesti 22.08.2023 08:52 0

Maske za lice se smatraju dodatnom negom, ali je malo poznato da mnogo efektnije hrane kožu od krema i losiona za svakodnevnu upotrebu.

Prirodne maske za lice

Shutterstock

 

Pravilno upotrebljena maska briše sve ono što šminkom pokušavate da prikrijete. Postoje dve grupe maski za lice: površinske - maske za prvu pomoć, koje odmah poboljšavaju izgled kože i dubinske, koje prodiru unutar kože, poboljšavaju kvalitet i imaju dugotrajniji efekat.


Uljana za trenutni lifting

Ako želite brzo da podmladite kožu i zategnete pomalo opušteno lice, površinske maske su odličan izbor. Krema protiv bora s maslinovim uljem i semenom kajsije obiluje vitaminima A, B, D i E i lecitinom. Hrani umornu i suvu kožu, štiti je od vetra i zagađenja i sprečava stvaranje fleka.

Sastojci:

50 ml ulja semenki kajsije

50 ml maslinovog ulja

1 kašika limunovog soka

2 kašike rendanog pčelinjeg voska

1/2 kašike meda

Priprema:

Čist pčelinji vosak rastopite na tihoj vatri. Postepeno dodajte med, ulja semenki kajsije i maslina. Kada se smesa sjedini, ostavite je da se prohladi, pa dodajte kašiku ceđenog limuna. Sve dobro promešajte i nanesite na lice. Masku nemojte držati duže od 30 minuta. Efekat je momentalan!
 

Spanać protiv mrlja na koži

Želite li prozračnu, svetlu kožu ujednačene boje - masku nanesite na čisto lice, ostavite da deluje dva-tri minuta, a zatim je isperite. Spanać je rudnik antioksidanata, sadrži beta-karoten, vitamine C i E, selen i cink. Ova maska se preporučuje kod problematične, masne kože, uklanja proširene pore i izbeljuje kožu.

Sastojci:

1 šolja spanaća

1 kašika kiselog mleka

Priprema:

Opran spanać sitno iseckajte, pomešajte s kiselim mlekom, da se napravi gusta kaša. Ovako dobijenu masku nanesite na lice, posle 15-20 minuta skinite je i umijte se mlakom vodom. Koža će vam izgledati čistije, lepše i svetlije.

Piling od meda i pšenice

Ovo je posebno dobra maska za masnu kožu, onu sklonu bubuljicama i mitiserima. Efekat je uočljiv odmah nakon primene.

Sastojci:

2 kašike meda

1 šaka pšeničnih pahuljica

Priprema:

Med blago zagrejte i pomešajte s pšeničnim pahuljicama. Masku nanesite na lice, blago masirajte desetak minuta, a zatim isperite hladnom vodom. 

Maska za suvu, osetljivu kožu

Sastojci:

1 komad većeg krastavca

1 kašika gela ili ulja aloja vere

Priprema:

Izrendajte opran krastavac. Iscedite njegov sok u čistu čašu. Biće vam potrebna dupla količina tečnosti u odnosu na gel aloje. Smesu promešajte i prebacite u sterilnu posudu koja se dobro zatvara. Posle čišćenja lica, smesu nanesite pamučnim tuferom na predeo oko očiju i sve nadražene delove lica. Gel čuvajte u frižideru najviše tri dana.
 

Komentari (0)
Loading