Idealna kosa za 50+: Ove frizure će vas podmladiti za 10 godina, tajna je u šiškama

Slobodanka Ćorić Vesti 17.06.2024 21:15 0

Različite frizure, pa čak i šiške odgovaraju različitom obliku lica, a evo koje će savršeno da stoje ženama starijim od 50 godina

Idealna kosa za 50+: Ove frizure će vas podmladiti za 10 godina, tajna je u šiškama

Printscreen/Instagram

Frizure sa šiškama ne mogu da izađu iz mode, a ukoliko žena želi promenu kose, mnoge će se baš odlučiti za ovo - "skratiću šiške". Različite frizure, pa čak i šiške odgovaraju različitom obliku lica, a evo koje će savršeno da stoje ženama starijim od 50 godina.

Ove frizure će učiniti da izgledate mlađe - frizeri misle da vas mogu podmladiti za 10 godina:

kosa

Shutterstock

 

1. Krupne šiške koje prirodno padaju

Frizeri ističu da su ove šiške savršene za prirodan izgled - možete da ih nosite napred, ali sklonite sa strane. Ovaj stil dobro stoji naročito onima koji imaju gustu kosu i volumen. Još ako su krajevi kose uvijeni, efekat je sjajan. Ovakvu drizuru možete nosite i uz elegantnu haljinu, ali i uz farmerke i svakodnevnu kombinaciju.

kosa

Shutterstock

 

2. Elegantne šiške koje padaju preko obrva

Ovo je stil kojim inspiriše Hajdi Klum, sa dužinom šiški koje ide skoro do vrha oka u elegantnom glatkom stilu. Ovaj elegantan stil daje mladalački izgled. Odgovara svima koji već imaju negovanu kosu ili nekome kome ne smeta da se potrudi da stilizuje svoju frizuru svakodnevno. Kod ovakve frizure bitan je ravan rez koji ide odmah ispod obrva.

kosa

Shutterstock

 

3. Duge šiške koje uokviruju lice

Frizeri smatraju da ova frizura može da pristaje svakom obliku lica, a važno je da vam frizer dobro napravi stepene, kako bi kosa lepo padala i dala pravi efekat. Objasnite frizeru da biste želeli da vaš najkraći deo počinje od jagodica, a krajevi treba da bude ošišani na osnovu vašeg tipa ili debljine kose. Kako bi ova frizura uvek izgledala dobro, neophodno je feniranje.

kosa

Shutterstock

 

4. Tanke "zavese" šiške

Ako vam se dopada kosa Dakote Džonson, onda su ovakve šiške pravi izbor za vas. Dužina šiške treba da počinje oko kraja nosa i da bude pod uglom prema jagodicama. Ova vrsta šiški daje veoma prirodan ženstven izgled. Najbolje stoji onima koji imaju gustu kosu.

Komentari (0)
Loading