Pojavila se u haljini o kojoj danas piše Vikipedija: Elizabet je bila anonimus koji je proslavio Versaćeovu, sada najpoznatiju kreaciju

Vesti 20.06.2023 11:30 0

Elizabet je tada nosila haljinu za koju nije mogla ni da sanja da će da promeni istoriju

haljina

Profimedia

Elizabet Harli, kraljica otvorenih i "golih" haljina, postala je ikona mode zahvaljujući jednoj od najpoznatijih haljina svih vremena.

Kada je izašla sa svojim dečkom Hju Grantom, u to vreme je bila nepoznata javnosti i nijedna modna kuća nije htela da joj sašije haljinu.

Na premijeri filma "Četiri venčanja i sahrana" 1994. godine, Elizabet je šetala crvenim tepihom sa dečkom Hju Grantom noseći legendarnu "Versače" haljinu. Ovaj trenutak je odjeknuo širom sveta i zauvek je obeležio modnu istoriju.

Njen susret sa ovom haljinom označio je početak dugotrajne saradnje između Harli i italijanske modne kuće. Ona nije mogla ni da sanja da će taj trenutak ostati upamćen i nakon dve decenije, te da će haljina dobiti svoje mesto na "Vikipediji".

Kako je došlo do toga da Elizabet nosi haljinu prestižnog brenda, može se saznati na stranici posvećenoj haljini. Pre premijere filma, Hju Grantu je rečeno da će moći da pozajmi dizajnersku odeću za taj događaj. Harli je tada bila manje poznata, ali je želela da iskoristi priliku da se pojavi na premijeri u dizajnerskom komadu. Nakon mnogih odbijanja drugih modnih kuća, kontaktirala je "Versace Flagship Store", gde je naišla na razumevanje kod Dina Asleta, šefa ženskog odeljenja i ateljea. On je pristao da joj pozajmi haljinu.

 

@luxecollective

How did Gianni Versace make Elizabeth Hurely famous? 👀 ♬ original sound - Luxe Collective

 

Haljina je bila izuzetno izazovna, inspirisana pank supkulturom i indijskim sarijem. Crna svila i likra, dubok dekolte, tanki kaiševi, duboki šlicevi i zlatne zihernadle bile su njeni karakteristični elementi.

 

 

Elizabet je svojom pojavom potpuno zasenila film i Hju Granta. Oduševila je prisutne svojim samopouzdanjem i elegancijom, a njen kratki bob je dodao dozu neobaveznog glamura. Ova haljina je bila poslednja koja je ostala za pozajmljivanje, a Dino Aslet, koji je odobrio da je Elizabet nosi, danas sebe naziva "čovekom koji je obukao Liz Harli u TU haljinu".

 

 

Te večeri, Elizabet i "Versace" su započeli trend slavljenja ženskih oblina. Dok su mnogi bili zapanjeni njenim izgledom u ovoj haljini na crvenom tepihu, ona je znala da je to njen trenutak. Sama Donatela Versace je više puta izjavila da je haljina ženino tajno oružje za dobijanje on

Komentari (0)
Loading