Najtraženija frizura u 2023. godini: Na TikToku je sve popularnija, kosa izgleda gušće i zdravije

Slobodanka Ćorić Vesti 13.06.2023 15:14 0

To je ažurirana verzija klasičnog 'Rachel' stila iz Prijatelja i klasičnog slojevitog izgleda iz 90-ih koji svi ponovo volimo," objašnjava za Glamour slavni frizer Džej Birmingem. Stil funkcioniše na ravnoj i kovrdžavoj kosi, dajući dodatnu strukturu zahvaljujući dvostrukoj dužini

leptir frizura

Printscreen/Instagram

Ako već niste naišli na TikTok-ovu trenutno omiljenu frizuru, frizuru „leptir“, sigurno ćete. 'Neuredni', isprekidani slojevi su u trendu poslednjih nekoliko sezona, ali u poslednje vreme uredni slojevi postaju sve popularniji i udružuju se sa volumenom iz 90-ih da bi stvorili prelepu frizuru koja je lepa koliko god zvučala.

 

 


Tim na kozmetičkoj platformi Cosmetifi izračunao je brojeve kako bi predvideo najpopularnije trendove kose za leto 2023, a na vrhu sa najviše mesečnih pretraga je frizura leptir.

Frizura, za koju je interesovanje poraslo za 90,233 odsto tokom prošle godine, trenutno ima 6600 pregleda svakog meseca, tako da očigledno ljudi žele da znaju više o samoj frizuri.

 

 


Dakle, šta je zapravo frizura 'leptir'? Ideja je da rez kombinuje kraću frizuru do vrha sa ošišanim, obimnim tečnim slojevima i glatkim pramenovima do brade koji uokviruju lice. U osnovi, gotovi izgled bi trebalo da vam pruži neki šarm i oblik kroz vrh vaše kose, u kombinaciji sa labavim i obimnim pramenovima kroz vrhove. Nešto kao gornja i donja krila leptira.

 

 

 

 

„To je ažurirana verzija klasičnog 'Rachel' stila iz Prijatelja i klasičnog slojevitog izgleda iz 90-ih koji svi ponovo volimo," objašnjava za Glamour slavni frizer Džej Birmingem. Stil funkcioniše na ravnoj i kovrdžavoj kosi, dajući dodatnu strukturu zahvaljujući dvostrukoj dužini. Za kovrdžavu kosu, šišajte kovrdžavu po loknu da biste stvorili savršeni kraći oblik na vrhu, pre nego što se suzite u duže lokne.

 

 


Bonus je što nudi fantastičnu svestranost za one od nas koji razmišljaju o kraćoj kosi, ali bez prekratke šišanja. „Takođe je savršena za svakoga ko želi da mu kosa izgleda gušće i punije bez gubitka dužine“, kaže Džej.
 

 

 

Komentari (0)
Loading