Kosa vam pozeleni kada izađete iz bazena? Evo rešenja za muke svih farbanih plavuša

Jelena Vukelić Vesti 08.08.2023 13:01 0

Ako ste često u bazenu i imate plavu kosu, sigurno vam se desilo da vam kosa postaje zelena od hlora. Evo rešenja i za ovu muku

Kosa vam pozeleni kada izađete iz bazena? Evo rešenja za muke svih farbanih plavuša

Shutterstock

U vrelim letnjim danima, nema ništa bolje od uživanja u bazenu da se rashladite. A hlor koji se koristi za dezinfekciju bazena, usled hemijskog procesa koji pravi sa blanšom koji se koristi za izbeljivanje dlake, je jedan od razloga zašto vaša kosa postaje zelena.

Kako možete da sprečite da vam kosa pozeleni od hlora?

Ako vaša kosa ima tendenciju da postane zelena od vremena provedenog u bazenu, možda ćete želeti da nosite kapu za plivanje sledeći put kada budete plivali. Prema Univerzitetu Svim, drugi koraci koje možete preduzeti da sprečite da vaša plava kosa postane zelena su

* Operite kosu odmah po izlasku iz bazena, koristite šampon za plivače koji je formulisan da ukloni zelenu boju.

* Nanesite regenerator na kosu pre odlaska u bazen da biste zaštitili kosu. 

* Isperite kosu rastvorom jabukovog sirećeta i vode ili koristite tretman toplim uljem da zatvorite kutikulu dlake.

A ako vam je kosa već zelena, pre nego što pobegnete da kupite komplet za farbanje za kosu (što bi zapravo moglo da pogorša stvari), isprobajte jedan od ovih prirodnih lekova da neutrališete hlor zelenu kosu.



Limunov sok

Limunska kiselina u limunovom soku pomaže da se oslobodite oksidacije koja vam daje zelenu boju. Nakon što pospete sok na kosu, ostavite da odstoji pet do deset minuta pre nego što je isperite.

Napravite pastu od 1/4 do 1/2 šolje sode bikarbone i malo vode, a zatim je nanesite na kosu, pazeći da dobijete svaki pramen. Zatim ga isperite. Možda ćete morati da uradite nekoliko aplikacija da biste izbacili svo "zelenilo" iz kose.

Komentari (0)
Loading