Slavni šminker otkriva super trik za otklanjanje umora sa lica: Tajna je u aluminijumskoj foliji!

Vesti 25.05.2023 16:13 0

Od aluminijumske folije možete napraviti masku za lice uz pomoć koje ćete umanjiti bore i zategnuti lice.

Nega lica

Shutterstock

Aluminijumsku foliju koristimo u razne svrhe, a da li ste znali da od nje možete napraviti masku za lice?

Nije strano da se folija koristi i u svetu lepote, kao recimo za manikir i izvlačenje pramenova, a slavni šminker Remi Gafini navodi da on koristi foliju za lice i to svakog jutra.

Naime, sve što treba da uradite jeste da otcepite nekoliko komada folije - da budu dovoljno veliki da vam prekriju lice. Zatim ih oblikujte tako da imate prostor za oči, usta i nos, a dobijeni komad folije stavite u zamrzivač na 15 minuta do sat vremena.

Folija

Shutterstock

 

Ukoliko već uveče znate da ćete ujutru koristiti ovu masku, onda je možete pripremiti dan ranije, pred odlazak na spavanje.

A ujutru kada ustanete, nakon umivanja izvadite masku iz zamrzivača. Držite je van zamrzivača neka 2 do 3 minuta, a onda je stavite na lice. Foliju oblikujte tako da vam prekrije celo lice, a posebno problematične delove - predeo oko očiju i obraze. Zatim 15 minuta držite masku na licu.

Nega

Shutterstock

 

Šminker Remi Gafini objasnio navodi da je maska od folije najbolji lek za mamurluk koji je ikada probao, ali da je dobra i za one koji nisu imali burno veče. Pored toga što maska od aluminijumske folije smanjuje otoke na licu, ona utiče i na crvenilo, a koža će nakon njene upotrebe izgledati zategnutije, a pore umanjeno.

 

Komentari (0)
Loading