Usne otkrivaju našu STAROST, a ne negujemo ih PRAVILNO: Ovo su sigurni koraci da ih zaštitite

Vesti 23.05.2023 08:00 0

Ukoliko se pitate na koji način je moguće podmladiti usne, dobro poslušajte savete stručnjaka

usne

Shutterstock

Kada se priča o detaljima koji prvi otkrivaju godine mnogima su prva asocijacija boreoko očiju ili na vratu, ali je činjenica da je prvi "izdajica" neretko deo lica koji bi malo kome pao na pamet. Reč je o usnama koje i te kako pokazuju znake starenja, tako što vremenom postaju tanje, ali i izboranije.

Nažalost, ovako nešto se primeti kada je već kasno, te se tada mnogi odlučuju da kozmetičke korekcije i ubrizgavaju filere. Međutim, činjenica je da to nije jedino rešenje.

Čak i ako godinama niste vodili računa o njima, niti ih negovali na pravi način, moguće ih "podmladiti" i učiniti blistavijim, hidriranim i zadržati njihov oblik.

Hidratacija je ključ

Na prvom mestu, hidratacija je ključna ukoliko želite da vaše usne što duže budu glatke i negovane. Suve, ispucale usne nemaju veze sa mladošću. U stvari, one čine da izgledaš starije! Zato je izuzetno bitno da koristite proizvode koji vlaže usne i vraćaju im vodu koja je najbitnija za glatkoću i zdrav sjaj.

Piling za usne

Pre nego što nanesete bilo koji proizvod koji neguje bitno je da pripremite "podlogu". To znači da bi bilo idealno da s vremena na vreme radite i piling usana. To možete uraditi čistom četkicom za zube, vlažnom krpom ili pak namenskim proizvodima. 

Oni koji vole prirodne varijante mogu pilingovati usne sa braon šećerom, ili ih istrljati mešavinom jagoda i meda. Nakon toga, usne treba isprati i dodati bademovo ulje ili neku drugu hidrirajuću formulu.

Kreme sa SPF-om

Još jedan korak koji mnogi redovno zaboravljaju. Da, nećemo ponavljati koliko je SPF bitan, ali je isto tako važno da pored lica zaštitite i usne. Sada se na tržištu mogu naći brojni balzami sa zaštitnim faktorom, što je must ukoliko želite da ih duže očuvate bez bora.

Vitamin E

Vitamin E pojačava cirkulaciju i može pomoći u stvaranju novih ćelija kože čineći usne mekšima i mlađima. Zato je preporuka da uveče, nakon pilinga isečete kapsule vitamina E i nanesete ih i na usne, a ne samo na lice.

Hijaluronska kiselina

Kada je reč o hidrataciji, hijaluronska kiselina je apsolutni šampion. Zato je preporuka stručnjaka da potražite adekvatni balzam za usne, koji sadrži i hijaluronsku kiselinu, ili da serum koji već koristite za lice, nanesete i na usne kako bi ih duže održali mladim.

Serumi i maske za usne

Serumi i maske za usne su zapravo poboljšana verzija balzama za usne, koji imaju za cilj da neguju, hrane, hidriraju i povećaju tvoje usne. Oni ti pružaju sastojke protiv starenja i hidrataciju kako bi imali podmlađene usne.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading