Pitali smo frizera iz Beograda zašto je KERATIN TRETMAN broj jedan u svetu: Devojke sa OVAKVOM kosom NIKAKO ne bi trebale da ga koriste

Vesti 05.03.2023 21:49 0

Pitali smo Bojana Golića, čuvenog beogradskog frizera, u čemu je čar keratin tretmana pa su sve žene lude za njim

Pitali smo frizera iz Beograda zašto je KERATIN TRETMAN broj jedan u svetu: Devojke sa OVAKVOM kosom NIKAKO ne bi trebale da ga koriste

Shutterstock

 

Keratin je prirodni protein koji čini oko 90% ljudske kose, pa njegovo dodavanje kosi može značajno poboljšati njen izgled i kvalitet.

Keratin tretman je trenutno najpopularnija kozmetička procedura u svetu koja se primjenuje da bi se obnovila oštećena i suva kosa.

Pitali smo frizera Bojana Golića zašto je keratin tretman broj jedan u svetu.

- Tretman keratinom je dizajniran da ojača i obnovi kosu, kao i da pruži dugotrajni efekat ravnanja. Sadrži kombinaciju keratina, amino kiselina i drugih hranljivih sastojaka koji rade na obnavljanju prirodne strukture kose i poboljšavaju njeno opšte zdravlje - rekao je frizer Bojan Golić za Naj ženu.

Koji je postupak tretiranja kose keratinom?

- Za korišćenje tretmana keratinom, kosa se prvo opere šamponom za dubinsko čišćenje kako bi se uklonile naslage i pripremila kosa za tretman. Zatim se tretman nanosi na kosu u sekcijama i ostavlja da deluje neko vreme pre ispiranja. Kosa se zatim fenira i ispravlja ravnom peglom kako bi se zapečatilo dejstvo tretmana.

Važno je napomenuti da tretmani keratinom mogu sadržati formaldehid, što je potencijalni zdravstveni rizik. Takođe je važno da se tretman keratinom radi isključivo salonski kako bi se izbegle bilo kakve negativne reakcije ili oštećenja kose.

Ko ne bi trebao da koristi keratin za kosu?

- Keratinom ne bi trebale da tretiraju kosu devojke koje imaju izrazito retku i tanku kosu. Jer sa ovim tretmanom ona može da izgleda još slepljenije  i beživotnije - rekao je frizer Bojan.

Ako ste godinama imali problem sa “naduvanom” kosom nakon sušenja i krhkom i lomljivom kosom za koju ste mislili da joj nema pomoći, uz keratin tretman vaša kosa dobija drugačiju teksturu, sjaj i volumen. Keratin tretman za kosu obično uključuje nanošenje keratina i drugih hranjivih sastojaka na kosu, koji prodru u vlasi kose i popune oštećena područja. Kada uradite ovaj tretman zavolećete svoju kosu.

Posle keratina će biti sjajna, mekana, smanjiće se lomljivost i pucanje, a promena će da bude toliko očigledna, da neće biti potrebno da je dodatno fenirate, ili figarom uvijate.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading