Mršavite dok spavate: Pet saveta za gubljenje kilograma tokom noći

Vesti 15.01.2023 16:30 0

Režimi vežbanja, stroge dijete i često rastući nivoi stresa su neophodni da biste izgubili težinu, ali postoje mali trikovi kako da ovo izbegnete

dijeta

FreePik

Popijte proteinski šejk pre spavanja

Dok nam zdrav razum, a i svi oko nas savetuju da ne treba jesti pre spavanja, najnovija istraživanja pokazuju da užina pre odlaska u krevet u stvari pomaže gubljenju kilograma. Studija sa Univerziteta na Floridi je došla do rezultata da su ljudi koji su pili proteinske šejkove sa 150 kalorija 30 do 60 minuta pre dolaska na spavanje imali brži metabolizam, smanjen krvni pritisak i bilje metaboličke funkcije.

Zamračite sobu

Godinama slušate o tome kako korišćenje elektronskih naprava ili izlaganje svetlosti u toku noći može uticati na vaš san. Ali čak i zamračeno svetlo vas može sprečiti u gubitku kilograma tokom noći, pokazala su istraživanja Magazina za biološke promene. Ako spavate u osvetljenoj prostoriji, možete nabaviti zavese ili draperije za prozore u spavaćoj sobi, prestanite da noći ležete uz upaljen televizor ili čak ugasite elektronski budilnik kako ne bi prostorija bila osvetljena lampama iz sata.

Unapred planirajte

Uveče spremite zdrav ručak za sutra, pripremite torbu za teretanu, odštampajte podsetnik za meditaciju ili nekoliko joga vežbi i zalepite ga na ogledalo u kupatilu. Usled jutarnje pospanosti, teško ćete se setiti svih neophodnih zadataka za taj dan ili biti dovoljno motivisani za njihovo obavljanje pa vam planiranje unapred može pomoći da se usredsredite što bolje na mršavljenje i gubitak kilograma. Zato iskoristite veće i unapred isplanirajte svoju jutarnju rutinu.

Ohladite sobu

Studije časopisa Dijabetes pokazuju da su ispitanici koji su spavali u sobi čija je temperatura iznosila 19 stepeni Celzijusa duplo brže sagorevali masti, u poređenju sa onim učesnicima istraživanja koji su spavali u prostorijama u kojima je bilo 24 stepeni. Ali ako planirate da u hladnijoj prostoriji imate seks, obratite pažnju na hladna stopala, jer su istraživanja sprovedena u Holandiji pokazala da žene teže doživljavaju orgazam kada su ometene ledenim nogama. Zato držite par čarapa pored sebe.

Podesite alarm

Žene koje svakodnevno ustaju u isto vreme su manje podložne gojenju, pokazalo je istraživanje sa Univerziteta Brigham Young. Ova rutina ne utiče samo na gubitak kilograma. Čak i razlika u buđenju od samo dva sata ima veliki uticaj na razvoj srčanih tegoba i kancera. Ali kako gubitak od samo jednoga sata sna može da utiče na glad i to da uzmete nezdrave namirnice da bi je utolili, u krevet morate otići što ranije kako bi se naspavali bar sedam sati pre nego što se oglasi alarm.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading