Priča koja tera suze na oči: Baka (94) prvi put postala prava NEVESTA

Vesti 09.01.2022 22:10 0

Baka Marta iz SAD-a odavno se udala, ali na svom venčanju nije bila u prilici da nosi pravu venčanicu. U to vreme Afroamerikanke nisu smele da ulaze u butike, a kada je igrom slučaja njena unuka saznala da voljena baka ima veliku želju da je barem jednom obuče, rešila je da da sve od sebe i ostvari Martin san!

Priča koja tera suze na oči:  Baka (94) prvi put postala prava NEVESTA

Printscreen/Facebook

Marta Mej Ophelia Mun Taker (94), iz Alabame, udala se davne 1952 godine. U to vreme Afroamerikankama nije bilo dozvoljeno da ulaze u salone venčanica, pa je za svoj poseban dan obukla tamnoplavu haljinu, piše Fox New.

Nedavno, skoro 70 godina posle sopstvenog venčanja, isprobala je pravu venčanicu iz salona i želja joj se ostvarila.

Marta je gledala film "Coming to America" sa unukom Anđelom Strozier i tokom scene venčanja, otkrila unuci da je ceo život sanjala da nosi venčanicu. A u tom momentu Anđela je odlučila da pomogne baki da ostvari svoj san.

Nekoliko dana kasnije, unuka je baku odvela u obližnji svadbeni butik. Presrećna ženica isprobala je dve venčanice, a kako bi atmosfera bila što bolja, unuka ju je pred probu odvela na šminkanje i u frizeraj. Kada su stigle u butik, zaposlenima je objasnila situaciju.

 

- Bili su oduševljeni idejom i tim što su upravo oni omogućili baki da ostvari svoj san. Pomogli su joj oko izbora, prilagodili joj haljinu i primili je kao pravu nevestu - kaže unuka i dodaje da je baka bila presrećna.

 

- Ovo iskustvo je bilo predivno i posebno. Rekla sam im: "Ceo život sam ovo čekala. Dajte mi haljinu - rekla je vesela baka.

 

 

 

Komentari (0)
Loading