Zvanično je došao KRAJ i svi su u ČUDU: Alesandro Mikele NAPUSTIO kompaniju Guči koja je procvetala upravo zbog NJEGA

Vesti 24.11.2022 16:16 0

Posle sedam prelepih godina na mestu kreativnog direktora brenda Gucci, Alesandro Mikele se oprostio od ove uloge.

Zvanično je došao KRAJ i svi su u ČUDU: Alesandro Mikele NAPUSTIO kompaniju Guči koja je procvetala upravo zbog NJEGA

Profimedia

Francuska grupacija "Kering" u čijem je vlasništvu italijanska modna kuća, najavila je njegov odlazak u sredu. Za sada nije poznato ko će naslediti Mikelea na ovoj poziciji.

- Njegova strast, njegova mašta, njegova genijalnost i njegova kultura stavili su Gucci u centar pozornice, gde mu je i mesto - rekao je Franosa Anri-Pino, predsednik grupacije.

Mikele je poznat po spektakularnoj viziji i činjenici da je preporodio Gucci. Zadržao je nasleđe i prepoznatljivu energiju brenda, pritom, ponudio je i moderniju, upečatljiviju estetiku.

Njegov rodno fluidni pristup (od 2017. godine Gucci je muške i ženske kolekcije predstavljao zajedno), ali i korišćenje eklektičnih printova, boja i tekstura privukli su novu generaciju mlađih potrošača u Evropi, SAD i Kini.

 

 

Tokom svoje karijere u ovoj modnoj kući ostvario je blisku, neraskidivu saradnju sa zvezdama poput Lejdi Gage, Bijonse, Bili Ajliš, Dakote Džonson, Harijem Stajlsom, Džodi Tarner-Smit i mnogi drugi.

S druge strane, uprkos tome da je Gucci doživeo procvat kada je reč o plasiranju popularnih komada i zanimljivih revija, ono najvažnije je opadalo, a to je prihod. Insajderi tvrde da su akcije grupacije "Kering" podbacile, posebno u poređenju sa drugim luksuznim rivalima uključujući Hermes i LVMH.

Mikele se oglasio povodom vesti da napušta Gucci, podelivši na Instagramu fotografiju na kojoj se klanja publici na jednoj od revija.

- Postoje trenuci kada se putevi razilaze zbog različitih perspektiva koje svako od nas ima. Danas se završava jedno izuzetno putovanje koje je trajalo više od 20 godina u kompaniji kojoj sam neumorno posvetio svu svoju ljubav i kreativnu strast. Tokom ovog dugog perioda Gucci je bio moj dom, moja porodica. Ovoj proširenoj porodici, svim pojedincima koji su je čuvali i podržavali, upućujem najiskrenije hvala, najveći i najsrdačniji zagrljaj - napisao je Mikele u oproštajnom postu.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading