One su POBEDILE STEREOTIPE: Sedu kosu ofarbale su u DIVLJE BOJE i kažu da pucaju od SAMOPOUZDANJA

Harper's Bazaar Vesti 23.10.2022 16:00 0

Upoznajte dame koje su čvrsto rekle NE predrasudama i neobičnim frizurama povratile svoju mladost.

One su POBEDILE STEREOTIPE: Sedu kosu ofarbale su u DIVLJE BOJE i kažu da pucaju od SAMOPOUZDANJA

Instagram/@colienarentmeester/Harper's Bazaar

Tri hrabre dame su u razgovoru za Harper's Bazaar ispričale kako im je neobična promena boje kose iz korena promenila život i vratila ih u mlađe dane.

Dotična Peti Smid, medicinska sestra u penziji, u svojoj 74. godini života rešila je da se usudi na promenu na koju se ni mnoge dosta mlađe žene ne bi tako lako odlučile. Izašla je iz svoje zone komfora i povratila samopouzdanje.

Nestrpljiva da svoju promenu stila pokaže svima, Peti je odlučila da svoj selfi objavi na Tviteru.

- Imam 74 godine i upravo sam uradila sa kosom ovo. Obožavam ovu frizuru! Želim da čujem šta svi iskreno mislite o mom modnom usudu. Tokom svih ovih godina zbog svoje profesije nikada nisam smela mnogo da eksperimentišem, već sam morala da se strogo držim konzervativnih pravila - napisala je ova dama u svom tvitu. 

One su POBEDILE STEREOTIPE: Sedu kosu ofarbale su u DIVLJE BOJE i kažu da pucaju od SAMOPOUZDANJA

Twitter/@Patti Smeed

 

Na njeno velike iznenađenje svojim tvitom inspirisala je mnoge žene da učine isto. Budu hrabre, oslobode se i eksperimentišu sa svojim izgledom kako žele. Ubrzo je na celoj Twitter lajni osvanulo još dosta sličnih fotografija i drugih žena, a Peti ih je sa radošću pozdravila i istakla da joj je veoma drago što je postala takva inspiracija.

Kako piše Harper's Bazaar, ovako drastična promena zapravo je mnoge žene oslobodila i dozvolila im da sebe vide u potpuno novom svetlu.

U razgovoru za ovaj medij, Majkl Matula. vlasnik popularnog njujorškog salona "Mudhoney" istakao je kako je ovakav revolucionarni trend brzo osvojio mnoge žene.

- Ovo je sjajno što se dešava. Ranije bi za neku ženu koja bi se usudila na ovakav potez nazvali ludom i prevelikim ekscentrikom, a danas takav izbor rado pozdravljaju zato što je stališ - naglasio je poznati stilista.

Aura Fridmen, čuvena koloristkinja koja je svoju slavu stekla upravo smelim transformacijama u potpunosti se slaže sa ovim stavom.

 

- Strašno sam uzbuđena zbog ovakve revolucije. sve ove žene koje se usude da pariraju zastarelim predrasudama su zaista veliki pobednici, a ne robovi dosadnim trendovima. One znaju ko su i šta su, šta im se dopada. Mislim da je ovo poruka svim ženama da probaju nove stilove i pre 85 godine, život je jedan - rekla je za Harper's Bazaar Aura Fridmen.

Još nekoliko dama podelilo je svoja iskustva i prenele poruku da nikada nije kasno za promene, čak i kada su ovako drastične. Fotografkinja Kolina Rentmister zabeležila je za  ove trenutke očaravajućim portretima.

Džudit En Voren (67) izjavila je da joj je ovakav stil pomogao da se vrati u sjajan period života i povrati mladost.

- Ovakva ljubičasta kosa me je doslovno vratila u najlepše razdoblje života dok sam još bila deo pank benda u Los Anđelesu. sada slobodno mogu da izađem iz svoje zone komfora i uživam u svežem samopouzdanju - rekla je simpatična Džudit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading