Jutarnja MASKA za lice: Oslobodite se MASNOĆE na prirodan način i zablistajte odmah nakon ustajanja iz kreveta

Vesti 15.11.2022 08:50 0

Ovu masku možete naneti na lice dva puta nedeljno

Jutarnja MASKA za lice: Oslobodite se MASNOĆE na prirodan način i zablistajte odmah nakon ustajanja iz kreveta

Shutterstock

Kada je masna koža u pitanju, to je najveći estetskih problema sa kojim se i mladi i stari suočavaju, zato je potrebna adekvatna nega da bi taj problem bio rešen. Medicinski, ovaj problem se javlja usled proizvodnje velike količine sebuma koji luče lojne žlezde, a posledica je izgled lica koji deluje neuredno.

Maska za masno lice sa limunom

Ovaj citrus bogat je vitaminom c koji ključna karika kada je u pitanju borba za lepu kožu. Da biste napravili ovu masku biće vam potrebno:

  •  kašičica soka od limuna
  •  kašičice zelene gline
  •  ružina vodica

 

 

Pomešajte zelenu glinu i limunov sok. U pripremljenu pastu dodajte nekoliko kapi ružine vodice. Masku nanesite na celo lice, izbegavajući predeo oko očiju i usta. Kada se maska osuši, isperite lice hladnom vodom.

Grejpfrut, takođe može biti od koristi kada je masna koža lica u pitanju. Maska od ove kiselkaste voćkice pravi se veoma jednostavno. Pomešajte sok od sveže isceđenog grejpfruta sa pšeničnim brašnom, tako da dobijete gustu kašastu strukturu. Ovu smesu nanesite na lice, sačekajte 20-ak minuta, isperite mlakom vodom i bićete iznenađeni pozitivnim rezultatima.

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading