Od MLEČNE KARAMELE do ČOKOLADNE TREŠNJE: Ovo su BOJE KOSE koje će DOMINIRATI ovog leta, prvi uradite NAJPOPULARNIJU nijansu

Vesti 22.06.2022 10:50 0

U 2022. godini u trendu će biti bakarne boje za kosu, ali i moka smeđa, boja vanile, čokolade...

Od MLEČNE KARAMELE do ČOKOLADNE TREŠNJE: Ovo su BOJE KOSE koje će DOMINIRATI ovog leta, prvi uradite NAJPOPULARNIJU nijansu

Shutterstock

 

Po pitanju trendova za 2022. godinu pravi hit su boje koje krase sjaj, bogatstvo i punoća i koje čine kosu gušćom. Zvuči kao sjajna ideja za osveženje izgleda, zar ne?

Moćna vanila

Skandinavke sa svojim prepoznatljivim izgledom predstavljaju određeni standard lepote, a njihova ležerna hladnoća i minimalistička estetika poznate su širom sveta.

Ono što se takođe odmah povezuje sa Šveđanima, Norvežanima i Fincima njihova je plava kosa. Upravo je to jedan od vodećih trendova ove godine. Svetloplavu boju karakterizuju hladne i pepeljaste nijanse te predstavljaju savršen izbor za proleće i leto pred nama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Mlečna karamela

Još jedna trendi boja za proleće je karamela, savršen izbor za one koji imaju prirodnu tamnu kosu i žele je lagano posvetleti pred ljto. Kosa boje karamele sjajno izgleda obasjana sunčevim zracima te tada pokazuje intenzivan sjaj. Ali, ova nijansa odličan je izbor i za one s plavom kosom koji joj žele dati topliji i mekši ton. Sjajna stvar je to da kosa u tonovima karamele stvarno pristaje svima.

Bakreno crvena

I dok je prošle godine bakreno plava bila jedna od najpoželjnijih, bogata bakreno crvena vraća se kao trend u novoj sezoni. Ovu nijansu krasi snažna, intenzivna boja, a posebno dobro odgovara svetlim tipovima kože i sjajan je izbor za prirodne plavuše.

Moka smeđa

Super elegantno, glamurozno i apsolutno trendi – tako bi se mogla opisati moka. Predstavlja savršen izbor za sve koji priželjkuju tamniju nijansu kose ove godine. Kao što joj samo ime govori, moka smeđa podseća na jutarnju crnu kafu ili tamnu čokoladu s visokim udelom kakaa. Za ovu boju važno je da kosa bude zdrava i negovana kako bi bogata nijansa smeđe došla do punog izražaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EMELIE LINDMARK (@emitaz)

Čokoladna trešnja

Ono što na prvi pogled zvuči kao ukusan desert zapravo je trendi boja kose za 2022. Samo ime čokoladna trešnja otkriva o kakvoj nijansi se radi - boja se sastoji od jakog čokoladnog tona i crvenih nijansi boje trešnje koje postaju vidljive tek kada svetlost pod određenim kutom obasja kosu. Ako je ona već smeđa, odličan način je tehnikom balayagea dodati crvene pramenove. Osim toga, ova boja je vrlo svestrana te zvisno o početnoj nijansi stvara individualni izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Komentari (0)
Loading