Ako vas ŽULJA obuća, probajte OVO: Više vam cipele neće praviti ogromne RANE

Vesti 20.05.2022 22:05 0

Donosimo vam sedam koraka do udobnosti

Ako vas ŽULJA obuća, probajte OVO: Više vam cipele neće praviti ogromne RANE

unsplash

Bebi puder, vazelin ili dezodorans u gelu napraviće tanki sloj na koži, umanjiti trenje i onemogućiti nastanak žuljeva. Još jedan zanimljiv trik za proširenje uske cipele napravljene od kože, antilopa, ali i veštačkih materijala svako od nas ima u svojoj kuhinji.

Radi se o krompiru. Veče pre oljuštite krompir srednje veličine i preko noći ga stavite u cipele. Do jutra će sokovi iz krompira omekšati materijal, a cipele će postati šire.

Da biste znali da li su štikle udobne, već u prodavnici možete proceniti mereći udaljenost između đona i pete. Ta udaljenost ne sme da bude manja od 7,5 centimetara. Takva udaljenost garantuje udobne cipele u kojima ćete izdržati celu noć bez obzira na visinu potpetice.

Sprečite klizanje uz šmirglu

Istrljajte đonove novih cipela šmirglom kako bi postali grublji i neravni. Tako ćete dobiti bolje trenje između cipele i poda pa se cipele više neće klizati.

Zalepite nožne prste da ne bole

Između trećeg i četvrtog nožnog prsta prolazi nerv koji u uskim cipelama boli. Kako biste to sprečili, hanzaplastom ili zavojem zalepite treći i četvrti nožni prst. Prvim se smatra palac.

Nove cipele rastegnite ledom

Napunite kesice za led vodom i stavite ih u cipele pa zajedno ubacite u zamrzivač preko noći. Kad se voda sledi, ona širi svoj obim pa će proširiti i cipele.

Fen za kosu

Nove, preuske cipele zagrejte fenom za kosu. Pazite da ne preterate pa da se cipele ne rastope. Kad materijal omekša, izvijajte cipele po sredini i u svim smerovima, samo pazite da ih ne polomite ili ne savijete toliko jako da ostanu u tom položaju.

Obujte vunene čarape

Preuske cipele rastegnite vunenim, debelim čarapama. Obujte čarape i cipele i hodajte po kući dok se cipela ne rastegne i postane prijatna za nošenje.

Protiv žuljeva dezodoransom

Prozirnim roll on dezodoransom u gelu premažite mesta na nozi gde dobijate žuljeve. On će stvoriti prozirni film između noge i cipele pa će sprečiti žuljeve.

Flaster na kaišiće

Ako vam se usecaju kaiševi od sandala u kožu, zalepite na njih s unutrašnje strane deblji, mekani flaster na sečenje. Isecite ga u željenoj širini i zalepite ga na mesti gde se kaiševi usecaju u kožu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading