SKINITE SAV CELULIT brzo i jednostavno i to same KOD KUĆE

Vesti 23.08.2021 12:45 0

Obloge protiv celulita predstavljaju idealan način pomoću koga ćete uspeti da odstranite izgled narandžine kore sa vašeg tela. Gotovo da nema žene koja se nije susrela sa celulitom, a znamo koliko ta ružna pojava može da naruši samopouzdanje. Ukoliko i vi imate problem sa celulitom, pomoći ćemo vam kako da ga se rešite uz pomoć obloga koje su zaista delotvorne.

SKINITE SAV CELULIT brzo i jednostavno i to same KOD KUĆE

unsplash.com

Cilj ovih obloga je da se putem znojenja eliminišu toksini iz organizma. Možete ih jednostavno napraviti kod kuće i nesmetano ih koristiti prilikom obavljanja svakodnevnih kućnih aktivnosti.

Vrlo često se koriste i u kozmetičkim salonima i saunama i daju neverovatan rezultat. Od sastojaka su vam potrebni streč folija i još neki sastojci koje najčešće svi imamo u kući.

Zbog čega se preporučuju obloge u borbi protiv celulita?

Obloge protiv celulita su značajne i delotvorne, jer nakon nanošenja određenih sastojaka na kožu a zatim obmotavanjem streč folije postižu se značajni rezultati. Zapravo, na taj način dolazi do pojačanog znojenja čime se iz organizma izbacuju štetne materije. Istovremeno se oslobađamo i viška kilograma usled kojih se masti nagomilavaju unutar organizma a na površini kože ružno izgledaju.

Unošenjem dovoljne količine tečnosti u organizam, hidriramo telo. Mada ukoliko imamo problem usporenog metabolizma može doći do zadržavanja vode u organizmu. Ta voda se zadržava na površini kože i dovodi do pojave celulita koji se drugačije naziva vodeni celulit.

Obloge su delotvorne, jer dovode do topljenja naslaga kao i do gubljenja kilograma. Osim toga, zahvaljujući oblogama koža će vam postati glatka, čvrsta i zategnuta. Sledeća ogromna prednost je u tome što su efekti vidljivi već nakon nekoliko tretmana. Naravno, sem što je potrebno redovno primenjivati tretman sa oblogama, izuzetno je važno da promenite loše navike koje dovode do pojave celulita.

Pre nego što započnete sa tretmanom poželjno je da odradite blagi piling kože. Na taj način ćete ukloniti mrtve delove kože i pospešiti cirkulaciju. Nakon odrađenog pilinga se tuširajte naizmenično toplom i hladnom vodom kako bi dodatno poboljšali cirkulaciju.

Sledeće što treba da uradite ja da nanesete kremu ili anticelulit gel na regiju koju želite da tretirate. Nakon što kremu dobro utrljate u kožu, celu površinu obmotajte streč folijom. Bolji efekat se postiže ukoliko telo dodatno zagrejete, tako da bi najbolje bilo da se pokrijete kako bi vam se telo preznojilo.

Folija podstiče znojenje a istovremeno sprečava isušivanje nanete kreme kao i gubljenje toplote iz tela. Nakon sat vremena skinite foliju i istuširajte se mlakom vodom. To je neko optimalno vreme za koje bi obloge protiv celulita trebale da deluju. Već nakon prvog tretmana ćete primetiti da vam je koža za nijansu čvršća i zategnutija, ali jedan tretman ne može biti dovoljan da se rešite celulita.

Obloge protiv celulita od kafe

Da biste napravili ovu smesu, potrebno vam je nekoliko kašika taloga kafe koji ćete pomešati sa maslinovim uljem. Mešajte tako da dobijete razmazivu smesu koju ćete nakon toga naneti na područje zahvaćeno celulitom a zatim obmotajte streč folijom. Bilo bi najbolje da tako prespavate, jer se na taj način postiže najbolji efekat. Ujutru se istuširajte i obavezno namažite kožu. Najbolje rezultate ćete postići ukoliko ovaj tretman budete ponavljali 2 do 3 puta nedeljno.

Komentari (0)
Loading