PAMETNI trikovi: Najefektnija šminka za SPUŠTENE kapke, delovaćete mlađe i zategnutije

Vesti 17.01.2022 08:30 0

Kako za nečije oči možemo reći da su sitne ili krupne, tako i spušteni kapci nisu oblik, već karakteristika očiju

PAMETNI trikovi: Najefektnija šminka za SPUŠTENE kapke, delovaćete mlađe i zategnutije

Shutterstock

 

Spuštene kapke mogu imati mlade osobe, ali poznato je da se s godinama koža kapka opušta, i tako se sa ovom pojavom, većina kad-tad susretne. Ali, neka vas ovo ne deprimira. Različitost kombinacija oblika i karakteristika može biti vrlo zanimljiva i lepa. A tu je i šminka!

Saznjate u nastavku kako da uskladite šminku prema očima ukoliko imate spušene kapke.

Ono što je u ovom slučaju potrebno postići kao krajnji makeup efekat jeste vizuelno podizanje kapaka. Načelno, predlaže se da se najsvetlijom senkom osenči kapak na mestu gde bi trebalo da bude prevoj ili tamo gde se koža savija u nabor - tu se nanosi tamnija senka. Prelaz između tamnije i svetlije senke treba da bude nežan. Maskara se nanesi na gornje trepavice. Ajlajner se ne preporučuje osobama koje imaju spuštene kapke. Smokey eye na očima sa spuštenim kapcima izgleda jako lepo i odlično im pristaje. 

A, sada, o svemu ovom i malo detaljnije.

Nanošenje senke na spuštene kapke

Na kapke prvo stavljate prajmer za oči, a ukoliko imate problem sa podočnjacima, njih rešavate regularno korektorom, koji možete dodatno fiksirati translucent puderom. Potom, nanesite vrlo malo hajlajtera na unutrašnji ugao očiju, kao i na kost ispod obrva, kako biste vizuelno otvorili pogled. Svetlu senku stavljate od linije trepavica nagore, sve do pregiba na kapcima, što takođe pomaže u postizanju željenog efekta. Senku za oči, srednje jake nijanse stavljate na pregib kapka i na onaj njegov deo koji je spušten, kao i na gornje spoljne uglove očnih kapaka. Na samom naboru preko senke srednjih tonova možete naneti i natjtamniju nijansu, ali vodite računa da izblendujete prelaze između različitih nijansi tako da ne budu oštri.

Nanošenje alajnera

Alajner se kod spuštenih kapaka, kao što smo već rekli, načelno ne preporučuje, ali ukoliko baš želite da ga nanesete, neka to bude tečni i u vidu što tanje linije uz samu donju ivicu kapka. Ako želite da postignete mačkasti izgled, važno je da liniju alajnera nikako ne zakrivljujete na gore, kako se to inače savetuje, jer će ona biti bukvalno preklopljena kapkom, pa samim tim i razmazana, već treba da je samo produžite vodeći računa da nikako ne prelazi prirodni nabor kapka.

Nanošenje maskare

Maskaru stavljate na gornje trepavice, koje ste prethodno uvili, a ako ste ljubitelj veštačkih trepavica, one se toplo preporučuju svima sa spuštenim kapcima.

Komentari (0)
Loading