NAJVEĆE tragedije na setu: Marta je na snimanju živa izgorela, Vić je POGINUO u naručju sa DVOJE DECE, a zbog jedne nesreće snimljen je "Top gan"

Vesti 26.12.2021 15:40 0

Najveće tragedije koje su se dogodile na snimanju filmova

NAJVEĆE tragedije na setu: Marta je na snimanju živa izgorela, Vić je POGINUO u naručju sa DVOJE DECE, a zbog jedne nesreće snimljen je "Top gan"

Profimedia

 

Od nemih filmova do najmodernije produkcije nema razlike, ovo su najtragičnije smrti tokom snimanja filmova koje se desile u proteklih čak stotinu godina. Fimovi "Vrana", "Zona sumraka" i nikada objavljeni "Ponoćni jahač" najpoznatiji su slučajevi nesreća na snimanjima, a malo ko zna da su se tragedije desile prilikom snimanja i ovih serijskih i filmskih ostvarenja.

Marta Mensfild

Bizarna smrt zadesila je zvezdu nemih filmova. Davne 1923. godine, glumica je nakon snimanja "The Warrens of Virginia" sedela u automobilu s kolegama i prijateljima, a onda je usledila stravična nesreća. Neko od prisutnih je zapalio cigaretu i bacio šibicu koja je pala na Martinu haljinu, napravljenu od lako zapaljivih materijala. Nesrećna glumica u sekundi se pretvorila u plamteću buktinju, a uprkos brzoj reakciji, sledećeg dana je preminula u bolnici sa samo 24 godine.

 

 

Vić Morou

Tokom snimanja filma "Zona sumraka" 1982. godine, izgubio je život s još dvoje dece koji su takođe glumili u filmu. Scena koju su snimali, zahtevala je upotrebu helikoptera i pirotehnike. Nesreća se dogodila kada je pirotehnika eksplodirala, zahvativši helikopter koji je pao i doslovno pokosio glumca koji je u naručju nosio decu. Glumac je umro u 54. godini života. Za ovaj tragičan događaj na kraju niko nije odgovarao, a snimanje filma se nastavilo.

 

 

Ken Štidman

Glumac je poginuo 1996. godine u 28. godini, glumeći glavnu ulogu u tada popularnoj seriji "Sliders". Serija je zahtevala mnogo kaskaderskih delova, ali glumac je sve radio sam. Kada je jednom prilikom vozio pustinjski džip, prevrnuo se na suvom jezeru u Kaliforniji. Odvezli su ga helikopterom u bolnicu, ali glumac je ubrzo podlegao povredama.

 

 

Red Foks

Komičar je preminuo 1991. godine na snimanju serije "Kraljevska porodica". Kada je pao držeći se za srce, većina njegovih kolega na setu mislili su da je reč o šali, s obzirom na to da je glumac bio sklon njima. Bilo mu je 68 godina.

 

 

Džon-Erik Heksum

Američki model i glumac koji je važio za jednog od najseksepilnijih muškaraca osamdesetih. Imao je glavnu ulogu u seriji "Na tajnom zadatku", koju su žene pratile upravo zbog njega. Njegov život tragično se završio 1984. godine, kada je imao samo 26 godina. Snimajući jednu od epizoda serije koja je već tada osvojila svet, Džon se dosađivao, pa je odlučio da se zabavi pištoljem koji je bio deo rekvizite. Misleći da je pištolj potpuno bezopasan, prislonio ga je na glavu simulirajući ruski rulet i pritisnuo obarač. Nije znao da čak i kada u pištolju nije pravi metak, već onaj filmski, to može da bude kobno. Krhotine punjenja u pištolju završile su u njegovom mozgu. Hitno je prebačen u bolnicu i podvrgnut operaciji koja je trajala punih pet sati. Ipak, nije mu bilo spasa.

NAJVEĆE tragedije na setu: Marta je na snimanju živa izgorela, Vić je POGINUO u naručju sa DVOJE DECE, a zbog jedne nesreće snimljen je

Profimedia

 

 

Art Skul

Ugledni akrobatski pilot, kojeg su angažovali da izvodi vratolomije i manevre u vazduhu za potrebe filma "Top gan", poginuo je tokom snimanja ovog veoma popularnog ostvarenja. Njegov avion, naime, misteriozno se srušio u nepregledne dubine Tihog okeana dok je izvodio akrobacije koje je do tada u životu napravio na hiljade puta. Ni avion ni Artovo telo nikad nisu pronađeni. Filmska ekipa posvetila je "Top gan" upravo Artu.

Komentari (0)
Loading