Ova frizura je hit jeseni: Osvojila je najveće zvezde na svetu, a sada će i vas, elegancija bez mane

Vesti 09.10.2024 08:39 0

Evo šta sve treba da znate o novom trendu koji će zasigurno osvojiti ovu jesen

Zoi

Patrick T. FALLON / AFP / Profimedia

,,Japanske šiške", nokti inspirisani Japanom, tokijski modni trendovi… Nedavna analiza podataka koju je sproveo Pinterest nesumnjivo pokazuje da je japanski univerzum posebno zanimljiv korisnicima interneta.

Sa porastom pretraživanja od čak 1645 %, „japanske bočne šiške“, poznatije kao ,,japanske šiške", beleže najbolji rezultat među svim trendovima koje je platforma zabeležila.

šiške

Shutterstock

 

Evo šta sve treba da znate o novom trendu koji će zasigurno osvojiti ovu jesen.

,,Japanske šiške"

Zaboravite na ,,curtain" šiške, „japanske šiške“ postaju nove must-have šiške za naredne mesece. Inspirisan karakterističnom frizurom Japanki, ovaj trend stavlja naglasak na proređene šiške, naravno začešljane u stranu kako bi se oslobodilo čelo.

Rezultat: razdeljak sa strane, ukrašen šiškama pretvorenim u ultra romantični i elegantni pramen. Naravno, tu je i direktan uticaj ,,kawaii"-a. Ova estetika, koja na japanskom znači „slatko“, je pravi kulturni fenomen u Aziji, stavljajući naglasak na nežan i detinji izgled, ističe Vogue.

Korejske pop zvezde poput Rouz i Lise iz grupe ,,Blackpink" već su usvojile ovaj trend, a s obzirom na njihovu popularnost, čini se da je njihov dolazak u Evropu neizbežan, posebno nakon Nedelje mode u Parizu, kosmopolitskog događaja ,,par excellence". Još uvek vam je teško da vizualizujete „japanske šiške“?

Donosimo pregled najlepših inspiracija:

Rouz

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROSÉ (@roses_are_rosie)

 

Sabrina Karpenter
Sabrina

/ SplashNews.com / Splash / Profimedia

 
Zoi Kravic
Zoi

Jeffrey Mayer/MPI / Capital pictures / Profimedia

 
Lisa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LISA (@lalalalisa_m)

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Nikada nije bila ovako mršava! Kristina Agilera se prepolovila! #žena #najzena #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading