"Priznao sam ženi da sam je prevario, a njena reakcija me je sledila": Ono što je usledilo ostavilo ga je u šoku

Tatjana Badarević Vesti 20.08.2024 20:56 0

Mark i Ema su iza sebe imali osam godina braka, a onda ju je on prevario.

prevara

Shutterstock

 

Mark (35) nije ni slutio da će se naći u ovakvoj situaciji. On i njegova supruga Ema (34) osam godina su imali ono što bi većina smatrala solidnim brakom.

Upoznali su se na koledžu, brzo se zaljubili i izgradili zajednički život - bez dece, samo njih dvoje i njihova mačka Luna.

Pre nekoliko meseci Mark je napravio strašnu grešku. Započeo je aferu s mlađom ženom koju je upoznao u teretani, po imenu Laura. Ono što je počelo kao bezazleni flert eskaliralo je u nešto više, nešto zbog čega je Mark duboko žalio. Afera je trajala samo nekoliko meseci, ali ga je izjedao osećaj krivice. Svaki put kad bi pogledao Emu, osećao bi se kao prevarant.

Jedne večeri, rekao je Emi da sedne na kauč. Priznao je aferu i koliko ga krivica izjeda.

Ema je slušala u tišini, bezizražajnog lica. Mark je očekivao ljutnju, suze, možda čak i ispad. Ali Ema je samo sedela tu, očiju uprtih u njega, kao da je čekala da on završi.

prevara

Shutterstock

 

 

Zatim, nakon nečega što se činilo kao večnost, Ema je samo nekoliko puta trepnula i zatim progovorila. "Zašto?" pitala je.

Mark je bio zatečen. Očekivao je pitanja - s kim je to bio, koliko dugo traje - ali ne ovo. Promrmljao je nešto o osećaju udaljenosti, o tome kako su oboje bili tako zaposleni i kako je napravio užasnu grešku.

Ema je klimnula, kao da je razumela. Ali bilo je nečeg lošeg u njenoj reakciji. Njena smirenost je bila uznemirujuća. Bez reči, ustala je i otišla do kuhinje. Vratila se s čašom vode, sela pored Marka i pružila mu je.

Mark je zbunjeno uzeo čašu i pio iz nje, pokušavajući da shvati šta se događa. Kad je završio, uputila mu je mali, tužan osmeh.

- Hvala što si mi rekao. Dobro je da si bio iskren - rekla je, poljubila ga u čelo i otišla da spava.

To je bilo to. Bez ljutnje, bez suza. Mark je ostao da sedi na kauču, zapanjen i više nego pomalo zbunjen.

Sledećeg jutra Ema se ponašala kao da se ništa nije dogodilo. Pripremila je doručak, poljubila Marka na rastanku pre nego što je otišao na posao, a čak mu je slala poruke tokom dana, kao što je uvek činila.

Dani su prolazili, a Ema nikad nije spominjala aferu niti postavljala pitanja. Nije se činila ljuta, ali Mark je osetio da nešto nije u redu. Svaki put kad bi pokušao da razgovara o tome, ona bi se samo nasmešila i rekla: “Nemamo o čemu da razgovaramo. Prebrodićemo ovo.”

Otprilike nedelju dana kasnije, Mark je došao kući i zatekao Emu sa koferom. Mirno mu je rekla da joj treba odmor.

prevara

Shutterstock

 

 

Te noći Mark nije mogao da spava, izjedan od paranoje i neizvesnosti. Sledećeg dana je primetio da je Ema prestala da ga prati na društvenim mrežama.

Napokon mu je jedna od Eminih prijateljica rekla istinu: mesecima je sumnjala na aferu i celo vreme je planirala da ga ostavi. Emina uznemirujuća smirenost bila je rezultat toga što je bila korak ispred, piše Brightside.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading