Bivša domaćica otkrila "mračnu stranu" tradicionalnog načina života: Ovo je bio ključni momenat kad joj je sve "preselo"

Tatjana Badarević Vesti 02.08.2024 13:30 0

Enica Templton otkrila je zašto je odlučila da okonča svoj desetogodišnji brak.

domaćica

Printscreen/Instagram

 

Enica Templeton je bivša "tradwife", odnosno tradicionalna žena koja je prihvatila ulogu majke, supruge i domaćice. Enica je na TikToku podelila neke od mračnijih elemenata ovog načina života nakon što je okončala svoj desetogodišnji brak. Njeni videi na TikToku imaju stotinu hiljada pregleda i lajkova.

Sledila je stereotipe

Enica Templeton udala se, za sada bivšeg muža, 2009. godine, puno pre nego što je trend tradicionalne supruge postao popularan na društvenim mrežama poput TikToka. Sledila je stereotipe o tome šta svaki partner mora da radi u vezi i deset godina njen život je bio, kako tvrdi, "samo kuvanje obroka, briga o deci i zadovoljenje tuđih potreba".

 

@emergingmotherhood Replying to @Rachel Book: “Why Does He Do That” by Lundy Bankroft - there are free pdf versions online with a simple google search. I love you, you matter🫶 #singlemombychoice #tradwife ♬ original sound - Enitza🇵🇷

 

Prisećajući se trenutka kad je shvatila da mora izaći iz tog života, Templeton je rekla: "Sećam se da sam gledala TV, slagala peškire i razmišljala da bih volela da mi neko pomogne da izađem iz ovoga. Da imam novca, da imam sredstva, da imam neki način, ne bih bila u braku. Mrzim ovo. Ne želim da moje kćeri budu u ovakvom braku."

Templeton je dalje rekla da je shvatila da, ako želi da njene ćerke žive nezavisne živote, mora biti primer. "Od tog trenutka počela sam sve više i više da menjam svoj život dok konačno nisam otišla", ispričala je.

Ima četvoro dece

Enica ima četvoro dece, tri kćeri i sina, a njena druga kći rođena je sa Daunovim sindromom i srčanom manom, no način života tradicionalne supruge zahtevao je da nastavi da rađa decu. "Imala sam bebu koja je morala na operaciju srca, ali sam i dalje morala da nastavim da rađam", prisetila se. "Pokušavala sam da školujem jedno dete kod kuće, drugo sam održavala na životu sa kiseonikom, a onda sam opet ostala trudna s trećim detetom", poručila je.

 

 

I uprkos tome kako se osećala, tvrdi da je morala i održavala izgled. Brinula se o kući i nosila šminku i haljine. Ispričala je da joj je bilo teško videti kako taj način života postaje popularan na društvenim mrežama. "To je tako tužno. Takođe je malo neiskreno. Znam kako je to. Ne pokazuješ celu sliku. Nikada ne možeš dosegnuti savršenstvo u životu tradicionalne supruge", poručila je Enica.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading