Vatrogasac je 10 godina pokušavao da dobije dete: Onda je pronašao kutiju koja mu je zauvek promenila život

Jelena Vukelić Vesti 25.07.2024 14:58 0

"Volim je od kada smo prvi put pogledali", rekao je vatrogasac

vatrogasac

Shutterstock/tvitter

Navikli smo da vatrogasci spašavaju živote, ali ne baš ovako. Naime, vatrogasac koji je želeo da ostane anoniman usvojio je devojčicu kojoj je prošle godine spasao život. Dok je bio na dužnosti u svojoj vatrogasnoj stanici u gradu Okala, u američkoj državi Florida, oko dva sata ujutru čuo je alarm koji je signalizirao da je neko smestio dete u "Haven Baby Box", sef u kojem majke u kriznoj situaciji mogu da ostave svoje dete, koji postoji u njegovoj vatrogasnoj stanici, piše Njujork post .

Iako su alarmi često bili lažni, nakon što je zavirio u kutiju video je devojčicu, koju će kasnije nazvati Zoi, kako mirno drži flašicu i gleda u njega.

"Podigao sam je i držao u naručju. Pogledi su nam se sreli i to je bilo to. Volim je od tog trenutka" - rekao je. On i njegova žena usvojili su Zoi.

Napisao je dopis Centru za socijalni rad u kome je izrazio želju i spremnost za usvajanje.

"Objasnio sam da supruga i ja već 10 godina pokušavamo da dobijemo dete. Rekao sam im da smo na Floridi završili sve korake tog procesa i da smo se registrovali za usvajanje deteta. Trebalo nam je samo dete" - kaže srećni otac.

"Kako sam je našao, Bog nam je pomogao" - zaključio je otac devojčice. Tu priču je želeo da ispriča medijima, u nadi da će njena majka videti da je dete zbrinuto i da će joj to biti uteha.

Zahvaljujući programu Safe Haven u zemlji je postavljeno 148 boksova u koje roditelji mogu da ostave svoje dete i budu sigurni da će se neko brinuti o njemu, a uz Zoi je zahvaljujući njima spaseno još 30 dece.

Kako se navodi na sajtu Safe Haven, trenutno postoji 148 takvih boksova širom zemlje, a u njih je smeštena 31 novorođena beba. Osnivač programa Monika Kelsi zahvalila je nepoznatoj majci što je dete ostavila na sigurnom mestu.

"Obraćamo se roditeljima koji su ovo dete legalno predali: Hvala! Hvala vam što pazite na nju i što ste doveli svoje dete na mesto za koje ste znali da će se brinuti o njemu. I hvala vam što ste uradili ono što ste smatrali da je najbolje za nju" - zaključila je ona.

Komentari (0)
Loading