Ne zaslužujete to, bežite dok ste mlade i lepe: Imam 70 godina i ostavljam muža, iako je bolestan, ne želim više da ga gledam

Slobodanka Ćorić Vesti 24.07.2024 18:50 0

Potrošila sam život sa ovim bezosećajnim čovekom i sada sam odlučila da odem

žena

Shuttterstock

"Kako da izađem iz lošeg braka sada kada imam 65, a on 74 godine? Osećam se užasno, kao da bih svojim odlaskom napustila starca koji sve više zavisi od moje pomoći kako stari. Ponekad razmišljam da ću nakon njegove smrti konačno biti slobodna, ali ako ostanem s njim i ovako me nastavi trošiti, vrlo je verovatno da ću pre njega umreti. Da li je sada prekasno za mene?" - postavljeno je pitanje na platformi Quora, gde je žena dobila odgovor koji duboko opisuje šta znači biti u lošem braku i kakve posledice to ostavlja na celu porodicu.

"I ja sam bila u veoma lošem braku. Udala sam se sa samo 20 godina, a sada imam sedamdeset. Moj suprug me je varao celog života. Na našu svadbu je nestao sa drugom ženom i nije se pojavio nekoliko dana. Kasnije sam ga uhvatila sa tom ženom", svedoči učesnica u raspravi.

Ostala sam i patila

"Bila sam mlada i naivna. Razmišljala sam da ako odem, to znači da sam neuspešna i da ne znam da spasem svoj brak. Zbog toga sam ostala. Ne možete ni da zamislite šta sam sve preživela. Ne znam ni odakle da počnem. Njegove ljubavnice su mi pretila čak i oružjem, jedna je došla sa mačetom. Uglavnom, dolazile su u našu kuću i pretile mi da će me ubiti ako ne odem", otkrila je u odgovoru.

"Stalno me je vređao i bio je nasilan prema meni, kao i prema našem sinu, i fizički i verbalno. Moj sin, koji sada ima 45 godina, nema ni trunku samopouzdanja, upravo zbog života u porodici gde je bilo nasilja", dalje objašnjava.

Potom otkriva da je sada i bolesna. "Moj suprug boluje od hronične opstruktivne bolesti pluća (KOPB) već 25 godina. Toliko je bolestan da gotovo ništa više ne može sam. Uglavnom je vezan za krevet. Mrzim sebe zbog svega što se dogodilo i što sam sve to dopustila. Krivim sebe što nisam otišla kad sam bila mlada i lepa", ne krije nesrećna supruga.

Odlučila sam da idem dalje

"Ne želim više da ga negujem. On je zavisan od mene, a u mom srcu je previše gorčine. Grozno je i kad pomislim da želim da umre, jer bih mogla umreti pre njega. Potrošila sam život sa ovim bezosećajnim čovekom i sada sam odlučila da odem. Ostatak svog života želim provesti srećna i negde drugde. Sin i ja istražujemo opcije za selidbu u manje mesto gde je život jeftiniji i gde bismo bili bolje", napisala je.

Na kraju, ova sedamdesetogodišnja žena nas je još jednom dirnula rečima: "Imam zakazan termin kod psihijatra jer svakodnevno plačem i nalazim se na rubu teže depresije, kao i veći deo svog života. Ne zaslužujete to, pobegnite."

Komentari (0)
Loading