Kao beba ostavljena u podrumu u Gnjilanu, sad živi u San Dijegu: Filmska priča Elizabete koja želi da usvoji dete iz Zvečanske

Slobodanka Ćorić Vesti 18.07.2024 16:44 0

Iako nikada nije pronašla svoje biološke roditelje, Elizabeta je uspostavila vezu sa Milicom Mršuljom, koja je takođe prošla kroz sličnu sudbinu u istom gradu

elizabeta ždrelo

Printscreen/Instagram

Elizabeta Ždralo iz San Diega je pravi primer da život piše neobične priče. Pre više od 30 godina, kao tek rođena beba, ova sada prelepa devojka pronađena je u podrumu jedne kuće u Gnjilanu. Njen plač tog hladnog martovskog dana probudio je prolaznike, koji su je spasili, nahranili i odneli u bolnicu gde je dočekala novu porodicu, koja je želela u svom životu.

Teško detinjstvo nije slomilo Elizabetu, već je postala još jača. Danas je uspešna medicinska sestra koja s ponosom deli svoju životnu priču, započetu u teškim okolnostima. Nakon što su je pronašli u Zvečanskoj, gde je privremeno boravila, stigla je porodica Kasić iz Amerike, koja joj je pružila ljubav i toplinu.

Elizabeta je ime dobila po princezi Karađorđević, čija je podrška pomogla njenim roditeljima da je usvoje baš na dan kada je rođena. Nakon završenog procesa usvajanja, odveli su je u San Diego, gde je započela novi život. Celokupna dijaspora je čula za njenu priču, te su kamere i novinari dočekali njen dolazak na aerodrom.

Iako nikada nije pronašla svoje biološke roditelje, Elizabeta je uspostavila vezu sa Milicom Mršuljom, koja je takođe prošla kroz sličnu sudbinu u istom gradu. Njih dve su postale prijateljice i podrška jedna drugoj, deleći istu životnu priču i istu želju da otkriju svoje korene.

Elizabeta nije zaboravila ljude iz Zvečanske koji su joj pružili dom u teškim vremenima. Redovno pruža humanitarnu pomoć toj ustanovi i zajedno sa suprugom razmatra mogućnost usvajanja bebe odatle, želeći da uzvrati dobrotu koju je i sama primila.

Komentari (0)
Loading