Sara je u 32. godini saznala da boluje od raka rektuma: Ovo je bio prvi simptom da nešto nije u bilo u redu

Tatjana Badarević Vesti 04.07.2024 08:05 0

Sara Grifits je dobila osam ciklusa hemoterapije i imala je užasne nuspojave te se stalno osećala bolesno i umorno.

trudnoća

Shutterstock

 

Sara Grifts za Metro je ispričala kako joj je doktor saopštio kobnu dijagnozu nakon što je u maju 2019. godine otišla na kolonoskopiju jer je četiri nedelje imala krv u stolici. Ova hrabra žena otkrila je kako se borila s rakom rektuma te kako je uprkos svemu ipak rodila zdravog dečačića.

"Moja mama, tata i muž Brajan, pozvani su u bolnicu i kad su stigli, znala sam da su to loše vesti. Doktor nas je pogledao i rekao nam da se pripremimo na najgore", rekla je.

"Držala sam mamu za nogu i rekla joj da će sve biti u redu i da ću izdržati. Mislim da sam se više brinula da ću uznemiriti roditelje i muža nego za sebe. Ali iznutra sam bila u panici. I nekoliko nedelja kasnije, rečeno mi je da imam rak rektuma", ispričala je Sara.

žena

Shutterstock

 

 

Nekoliko meseci ranije, u martu 2019., Brajan i ona su zajedno kupili kuću te su otišli na prvi porodični odmor s Brajanovo dvoje dece iz prethodne veze. Saru je tada počeo da boli želudac, a nakon što je otišla u WC, primetila je da je stolica puna krvi.

Tumor je bio veličine breskve

Mislila je da se radi o hemoroidima. No, prvog dana povratka na posao počela je da vrši veliku nuždu i po deset puta dnevno, a svaki put je bilo krvi u stolici. Otišla je kod lekara koji ju je poslao na analize krvi.

"Nedelju dana kasnije, pretrage su pokazale da mi je gvožđe ispod granične vrednosti, što je bilo očekivano zbog gubitka krvi, ali sve ostalo je izgledalo u redu. Doktor je obavio i internistički pregled i nije ništa osetio. Ali čisto da budem sigurna, poslao me na kolonoskopiju", otkrila je Sara.

Nakon nekoliko nedelja testova i skeniranja, nalazi su potvrdili da se radi o raku, a tumor je bio veličine breskve. Sara je tada imala 31 godinu.

GINEKOLOG

Shutterstock

 

 

"Bila sam zbunjena. Rak rektuma čest je kod muškaraca starijih od 65 godina i koji imaju prekomernu telesnu težinu. Nisam bila ništa od toga", rekla je Sara koja se operisala četiri dana nakon kobne dijagnoze.

Trudnoća nakon osam ciklusa hemoterapije

"Operacija je bila uspešna, tumor je odstranjen, stoma mi, srećom, ipak nije trebala. Ali, nakon dve nedelje, moj lekar mi je rekao da je rak u trećoj fazi i da je otišao u moje limfne čvorove, što znači da će mi trebati hemoterapija", ispričala je.

"Moja prva briga bila je moja plodnost, jer Brajan i ja smo razgovarali o tome da imamo decu i odmah sam se uplašila da će nam hemoterapija to oduzeti. Lakar mi je objasnio da ću morati da izvadim jajne ćelije pre hemoterapije i zamrznem ih", dodala je.

shutterstock

Shutterstock

 

 

Sara je dobila osam ciklusa hemoterapije i imala je užasne nuspojave te se stalno osećala bolesno i umorno. U decembru 2019. godina završila je s hemoterapijom. No, njena sreća nije bila dugog veka.

"Nakon godišnjeg CT skeniranja u martu 2021. godine nazvao me lekar i rekao mi je da su našli kvržicu, abnormalnu izraslinu, na mojim plućima. Bila sam totalno šokirana, a moja porodica je bila slomljena", rekla je Sara.

"Lekari su morali da mi uklone deo pluća kako bi uklonili kvržicu. Dve nedelje kasnije rečeno mi je da je kvržica sekundarni rak creva. Srećom, nije se proširio i nije mi bilo potrebno dalje lečenje", ispričala je Sara koja je nakon par neuspešnih veštačkih oplodnji 16. februara 2023. godine rodila sina Čarlija.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading