"Majka me je ostavila jer sam invalid": Otišla je, a poruka koju je namenila sopstvenoj ćerci sledila je svima krv u žilama

Tatjana Badarević Vesti 27.06.2024 16:20 0

Iv (30) koja ima invaliditet, majka je napustila kada je imala samo 10 godina.

žena

Shutterstock

 

 

Iv (30), koja je invalid, majka je napustila kada je imala samo deset godina, piše Brightside.

Kada je konačno došao trenutak njihovog susreta, mlada žena je mamu naučila životnu lekciju koju verovatno nikada neće moći zaboraviti. Iv je priznala da ima pomešana osećanja o tome kako je prošao njen susret s majkom i želi da drugi ljudi pročitaju njenu priču i daju joj neki savet.

- Moj život nikada nije bio ljubazan prema meni. Kad sam imala 10 godina, napustila me majka, osoba koju sam jako volela i kojoj sam se iskreno divila. Prekinula je s mojim pravim tatom kad sam imala 1 godinu i nikad ga nisam upoznala zbog moje dijagnoze. Doktori su rekli da ću verovatno ceo život provesti u kolicima, a on je jednostavno pobegao od svih obaveza - piše Iv za Brightside.

dete

Shutterstock

 

 

Prisetila se početaka i kako se sve desilo, kako je došlo do drame.

- Mama je u prvim godinama mog života prošla kroz mnoštvo izazova dok me odgajala. Zatim je upoznala mog očuha, Ovena, koji je bio izuzetno draga osoba puna ljubavi. Nakon što su se venčali, Oven nas je oboje okružio tolikom pažnjom i ljubavlju o kakvoj smo mogle samo sanjati. Sve je bilo jednostavno savršeno, sve do jednog dana, kada je moja mama odlučila da više ne želi mene i njega u svom životu - prisetila se.

I tako je majka odjednom nestala.

- Tog dana sam bila u centru za rehabilitaciju s Ovenom i kada smo se vratili kući, mama je već otišla i njenih stvari nije bilo. Jedino što je ostavila bila je kratka poruka u kojoj je napisala:  

"Ne mogu to više podneti. Ti si teret koji mi je odneo najbolje godine."

Plakala sam mesecima, ozbiljno sam sebe krivila da sam razlog zašto je mama bila nesretna. Mislila sam da je moj život gotov, pala sam u depresiju i činilo se da mi ništa ne može pomoći - ispričala je.

No, jednoj je osobi stalo do nje, bio je to njen očuh.

- Oven mi je pomogao da pronađem razlog za život i borbu. Bio je uz mene svaki minut nakon što nas je mama napustila. Videla sam da mu je bilo teško nositi se s time, ali nikad mi nije pokazao slabost, uvek je ostao jak i pozitivan, čak i u najmračnijim vremenima kroz koja smo oboje morali prolaziti. Oven je puno razgovarao sa mnom, toliko mi je stvari objasnio i uvek se prema meni ponašao kao prema princezi. I on je bio osoba koja me inspirisala za ključni korak koji mi je zauvek promenio život - napisala je Iv.

Sada je vrlo uspešna advokatica i radi za veliku firmu.

- Tamo sam na visokom položaju i zarađujem pristojnu svotu, što mi omogućuje da živim život o kojem sam samo sanjala. I Imam sve to jer je Oven bio taj koji je verovao u mene i pomogao mi da napredujem u obrazovanju i karijeri. Kad sam bila u školi, imala  sam težak odnos s nekima od svojih kolega. Zadirkivali bi me i, što je bilo posebno okrutno, često bi davali bolne primedbe o tome kako su me roditelji napustili - prisetila se.

ćerka

Shutterstock

 

 

No, očuh je taj koji ju je spasio od svega i doveo do toga da danas ima divan život.

- Oven je uvek bio vrlo zaštitnički nastrojen prema meni, a jednog dana mi je rekao da se moram naučiti boriti za svoja prava i zaštititi se od bilo kakvih loših stvari uz pomoć zakona. I to je bio moj najjači motiv da započnem karijeru advokata. Od detinjstva sam sanjala da ću jednog dana postati osoba koja će zagovarati osobe s invaliditetom, pomoći im da pobede u ovom životu i biti njihov savetnik u njihovim nevoljama. Sledila sam svoj san i diplomirala pravo na jednom od najboljih univerziteta, a moja je karijera vrlo brzo postala uspešna - izjavila je.

- Jednog dana, moja se majka pojavila niotkuda, 20 godina nakon što nas je napustila. Jednostavno je došla u moju kuću, pokucala na vrata i zamolila me da joj dam priliku i da je saslušam. Na svoje iznenađenje, nisam ništa osetila kad sam je vidjela na svom pragu, iako sam odmah prepoznala ko je ona - priseća se Iv.

Majka i ćerka

Shutterstock

 

 

- Ušla je i odmah počela govoriti. Hrabro je izjavila da me je napustila jer se Oven loše ponašao prema njoj, rekla je da ju je više puta prevario, što nije istina, a ja sam bila sigurna da laže. No insistirala je na tome da je Ovenovs nevera uzrok njenog stresa i odluke da odustane od svoje porodice - izjavila je.

Čak je smatrala da joj dugujem neku finansijsku pomoć, jer se brinula o meni do moje 10. godine. Bila sam šokirana i zgrožena, no ipak sam odlučila platiti je samo da ode. 

Mama je bila šokirana i iznenađena, nije očekivala takav tretman.

No, nakon toga, Oven mi je poručio da sam bila okrutna prema njoj. Šta vi mislite o ovome? - upitala je Iv.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading