Bolna ispovest: Slavica je preživela pakao zbog muža nasilnika i izgubila decu u požaru

Slobodanka Ćorić Vesti 29.05.2024 14:25 0

U svom tom plaklu, dogodila joj se i najveća tragedija koja se jednoj majci može dogoditi. U jednom danu ostala je bez dvoje dece

slavica

Printscreen/tvprva

Slavica Tofilović je prvi šamar od supruga dobila nakon tri godine braka, i to dok je bila u drugom stanju. Prvo porodično nasilje pretrpela je u 4. mesecu trudnoće, a o ovoj tragediji govorila je u "Jutru" na Prvoj televiziji, gde je gostovala zajedno sa Snežanom Ivković, sudijom i članom asocijacije žena sudija Srbije, i Hajrijom Ramadani, predsednicom udruženja žrtava nasilja "Hajr".

Prve promene osetila je u prvoj trudnoći. "Počela sam da primećujem tokom trudnoće. Promenio se. Počeo je da gleda sebe, vikao, maltretirao sve oko sebe, pio je, čak je išao i na lečenje od alkoholizma... Osećala sam se usamljeno i tužno. Svi su okretali glavu od mene kada bih im se požalila, bežali su od mene", ispričala je Slavica koja je bivšem suprugu rodila troje dece.

Govorili su joj - biće bolje. Međutim, to bolje nije došlo, postajalo je sve gore. Pred decom ju je bivši suprug pretukao 2019. godine. Prvi put je od njega pobegla 2012. godine, kada je otišla u Sigurnu kuću, ali nije uspela - ubrzo mu se vratila.

Izgubila je dvoje dece u požaru

U svom tom plaklu, dogodila joj se i najveća tragedija koja se jednoj majci može dogoditi. U jednom danu ostala je bez dvoje dece.

"Nastradali su u požaru u Maloj Moštanici, pre četiri godine. U kući u kojoj smo svi živeli. Deca su ostajala sama, a ja sam morala da radim, dva ili tri posla da bih prehranila i školovala decu. Zvale su me komšije da mi gori šupa, radila sam tog dana drugu smenu... Kad sam došla kući, vatra je bila pogašena, ali njih nije bilo... Kao što ih i sad nema."

"Iselile smo se ćerka i ja iz kuće, jer smo obe pale u depresiju. Danima ni sa kim nisam pričala, nigde nisam izlazila. Živiš doslovno kao mrtvak. Krivila sam sebe mnogo puta...", kroz suze je pričala Slavica.

Nasilnik je ubrzo bio uhapšen i osuđen, i u zatvoru je proveo godinu i po dana.

Priča poput Slavičine ima dosta, a, na žalost, Nacionalni dan sećanja na žrtve porodičnog nasilja dočekali smo s brojkom od 9 ubijenih žena od početka godine.

Kako naći snagu i prijaviti nasilnika?

"Samo ne smete da ćutite. Suočite se sa tim strahom kao ja, ja sam se suočila i sa strahom i sa najvećim bolom, kao majka. Sve će proći, uvek postoji bolje sutra. Neka se obrate Hajri, Hajra mi je mnogo pomogla, uvek će mi pomoći. Ona ima sluha za sve. I ćutanje je zločin", Slavičina je poruka svim žrtvama nasilja.

Obratite se udruženju - samo ne ćutite Iz kandži pakla koji je preživela, na sreću, izvukla se. Nakon pokušaja da ode u Sigurnu kuću, obratila se udruženju "Hajr" za pomoć i to je bio njen put ka boljem sutra.

"Ja sam bila katastrofa kad sam došla u udruženje. Ja sam se bojala i ljudi. Izgubiš poverenje u ljude, mnogo te povrede", rekla je i dodala da je njena ćerka sada dobro, da se oporavila od tragedije.

Bivšeg supruga se, kako kaže, više ne plaši. Nakon odslužene zatvorske kazne, nastavio je život u kući u kojoj se sve desilo, u Maloj Moštanici.

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading