Svetlani oteli ćerku iz naručja: Decenijama je tražila, ne znajući da je blizu

Slobodanka Ćorić Vesti 19.05.2024 21:52 0

Svetlana Stojanović provela je decenije tražeći svoju kćerku, verujući da će je prepoznati po jedinstvenom obeležju. Nije ni slutila da dete koje je izgubila, raste samo 30 kilometara od nje

svetlana i ćerka

Printscreen/tvpink

U bolnoj priči o otuđenju i ponovnom susretu, otkriva se sudbina majke i ćerke razdvojene protiv njihove volje, a konačno ujedinjene nakon četrdeset godina. Svetlana Stojanović godinama je lutala po svetu tražeći znak po kojem bi prepoznala svoje dete, ne znajući da njena ćerka odrasta samo 30 kilometara dalje. Kada se porodila sa 20 godina, ćerku su joj nasilno oduzeli i odveli protiv njene volje.

Slađana Vasić, koja je pronašla svoju majku posle čak 40 godina, podelila je detalje njihovog emotivnog susreta.

Godine bola i iščekivanja

"Od kada sam srela svoju majku, život mi se promenio. Još uvek ne mogu da verujem da se to desilo. Znam da je sada pored mene, ali te godine iščekivanja, patnje i bola još uvek traju," rekla je Slađana.

Put do ponovnog susreta

Slađana je objasnila kako je došlo do njihovog dirljivog susreta. "Kontaktirala sam udruženje prva. Imala sam 13 godina kada su mi usvojitelji rekli da je moja majka bila prilično mlada i da nije htela da me zadrži. Nakon toga sam se povukla u sebe, postavljajući sebi milion pitanja: zašto sam ostavljena? Patila sam i moji usvojitelji su to primetili. Imala sam lepo detinjstvo, ali je uvek falio deo mene."

Kako je vreme prolazilo, Slađana je sve više razmišljala o svojoj biološkoj majci. "Kada sam ostala bez roditelja koji su me usvojili, sve češće sam se pitala gde je moja biološka majka. Kasnije sam se udala i dobila ćerku, koja je prva počela da poteže temu o pronalaženju bake. Kontaktirala sam udruženje koje mi je konačno pomoglo da pronađem i dotaknem osobu od čije sam krvi nastala," ispričala je Slađana.

Svetlanina strana priče

Svetlana Stojanović, Slađanina majka, podelila je kako je izgledao trenutak kada su joj uzeli dete. "Bila sam psihički obolela i niko me nije razumeo. Posmatrala sam drugu decu i očekivala njen plač i hod, ali nje nije bilo pored mene. To je bio težak period života. Bila sam nemoćna da se suprotstavim okolini u kojoj živim. Moje dete je to preživelo, a i ja."

Svetlana je opisala dan kada su joj oteli ćerku: "Moja tetka, koja je uzela moju ćerku iz naručja i dala je u Centar za socijalni rad, još uvek je živa. Sve je to uradila na inicijativu mog oca. Kada su mi je uzeli, nisam bila psihički svesna," prisetila se Svetlana.

Zajedno nakon 40 godina

Upoznale su se u decembru, ona je i sama majka, a kaže i da je njena ćerkica jedva čekala da upozna baku. Dodaje i da nije imala predrasude, nije želela da osuđuje majku, već samo da je upozna i dodirne. Takođe, iste večeri upoznaje i oca, a i njemu je oprostila.

- Rekla mi je ko mi je otac, nakon sat vremena se iste večeri pojavio. Ličim i na njega.

Ova priča o ponovnom susretu majke i ćerke pokazuje koliko su ljubav i veza između majke i deteta snažni, uprkos godinama razdvojenosti i životnim nedaćama. Nakon decenija lutanja i bola, Svetlana i Slađana su konačno ponovo zajedno, pružajući jedna drugoj podršku i ljubav koju su toliko dugo čekale.

Komentari (0)
Loading