Tražio je biološku MAJKU celih 20 godina, a bila mu je ispred NOSA: Dobio je poruku iz VEDRA neba, ovako ih je SUDBINA spojila!

Vesti 15.04.2023 16:00 2

Bendžamin Huleberg iz Jute, nastavnik u srednjoj školi, znao je od ranog detinjstva da su ga njegova mama i tata, Anđela i Brajan Huleberg, usvojili

Tražio je  biološku MAJKU celih 20 godina, a bila mu je ispred NOSA: Dobio je poruku iz VEDRA neba, ovako ih je SUDBINA spojila!

Printscreen/Facebook

Oduvek je želeo da sazna nešto o svojoj biološkoj majci i poreklu, ali jedino što je saznao bilo je njeno ime - Holi.
Razgovor sa Holinim roditeljima je uvek bio pozitivan. Moji roditelji su se ili zahvalili Holi ili sam pričao koliko sam joj zahvalan i kako želim da je sretnem jednog dana - rekao je dvadesetogodišnjak.

U međuvremenu, Holi Širer nikada nije zaboravila bebu koju je dala na usvajanje na Dan zahvalnosti pre 20 godina. - Uvek mislim na njega. Još više tokom praznika i za njegov rođendan. To je bura emocija - rekla je njegova biološka majka Holi Širer (36).

U vreme kada je zatrudnela, Holi je bila tinejdžerka. Prve tri godine nakon usvajanja, Hullebergovi su slali Holi pisma i fotografije, ali je to prestalo nakon zatvaranja agencije za usvajanje 2014. Holi je uvek zanimalo kako je jednom prilikom pretražila internet i naišla na Bendžaminov profil na društvenoj mreži. - Imao je 18 godina kada sam ga pronašla i jako sam se dvoumila. Toliko se toga dešavalo u njegovom životu. Poslednje što sam želela je da mu napravim problem. Tako da sam samo posmatrala iz daljine “, rekla je.

Tražio je  biološku MAJKU celih 20 godina, a bila mu je ispred NOSA: Dobio je poruku iz VEDRA neba, ovako ih je SUDBINA spojila!

Printscreen/Facebook

 

Bendžamin Huleberg nije znao sve ovo. Godinama je pričao sa roditeljima o pokušaju da pronađe svoju biološku mamu. Pisao je pisma, upisao se u registar usvojenja, pa čak i uradio DNK test u nadi da će pronaći biološku mamu za koju je samo znao da se zove Holi.

Dakle, kada mu je Holi pre šest meseci poslala poruku na Fejsbuku u kojoj mu je čestitala rođendan, Bendžaminov svet se okrenuo naglavačke.

- Sećam se tačno gde sam bio kada sam dobio poruku. Bio sam na poslu. Uzeo sam svoj mobilni telefon, video njenu poruku i samo odgovorio: „Zdravo! Kako se poznajemo?' rekao je. - U odgovoru mi je objasnila ko je ona i bio sam šokiran - dodao je on.

Ona ga je samo pozdravila i poželela mu lep dana, a kada je pitao odakle se znaju pojasnila je da je pre 20 godina napravila najveću gršku kada ga je ostavila.

Bendžamin je rekao da je ta sudbonosna poruka izazvala snažnu emotivnu reakciju. - Plakao sam. Sve su to bile veoma pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao poslednjih 20 godina svog života i shvatiti da se to konačno dešava bilo je nestvarno. Bilo je mnogo toga da se obradi – objasnio je on. Posle tako dugog čekanja, Bendžamin nije gubio vreme, odmah ju je zamolio da se sretnu.

Tražio je  biološku MAJKU celih 20 godina, a bila mu je ispred NOSA: Dobio je poruku iz VEDRA neba, ovako ih je SUDBINA spojila!

Printscreen/Facebook

 

„Zamolio je da se nađemo, odmah, što me je malo uznemirilo“, rekla je Holi i dodala da „nije očekivala“, ali da je želeo da se nađemo odmah, pa su se dogovorili da se nađemo na večeri sledećeg dana.

Susret dve porodice trajao je više od dva sata,a Bendžamin je reako da nije imao osećaj da je prošlo dvadeset godina.

„Mislim da je Bendžamin neverovatno srećan što ima sve ove ljude u svom životu koji ga vole“, dodala je ona. Holi i Bendžamin su takođe shvatili da posle svih ovih godina nisu bili previše udaljeni jedno od drugog, pošto su oboje radili u bolnici Sent Luis poslednje dve godine, što je prilično neverovatno.

Holi je medicinski asistent u Centru za srce u Sent Luisu. Mark, dok Bendžamin volontira u Jedinici intenzivne neguje novorođenčad. - Svako jutro sam prolazila kroz žensko odeljenje da bih došla na svoje radno mesto. Tako sam svaki dan prolazila pored neonatalne intenzivne nege. Parkirali smo u istoj garaži, mogli smo da budemo na istom spratu, nismo imali pojma da smo tako blizu - rekla je Holi.

Bendžamin je sada presrećan.

- Ne gubite nadu. Neposredno pre nego što me je Holi pozvala, polako sam počeo da gubim nadu. Pokušao sam da je pronađem na mnogo načina i ništa nije uspelo. Odgovorila je kada sam to najmanje očekivao. Bilo je to nešto što se dogodilo iz vedra neba. To se ne dešava svima – objasnio je on. - Upoznavanje sa mojom biološkom porodicom i upoznavanje sa polubraćom i upoznavanje sa biološkom majkom bilo je veoma lekovito za mene. Postojala je mala rupa u meni za koju nisam znao da postoji i kada sam ih pronašao ispunila je. Osećam se kompletno. Osećam se kao da sam konačno spreman da nastavim sa svojim životom - zaključio je.
 

 

Komentari (2)
Loading
Ano
02.06.2022 12:38

A de je čale?

Rajko
07.01.2023 14:06

@Ano - Ćala još nema u bazi roditelja ili je velika gužva za prrpoznavanje