Zaprepastila sebičlukom: Mama ne želi da doji bebu, a njen razlog izazvao je bes i lavinu komentara

Olja Jelić Vesti 03.05.2024 18:08 0

Influenserka je lavinu komentara jer je rekla kako je razmišljala o tome da ne doji samo zato što je to sprečava u ispijanju čaša vina i odlasku na tretmane botoksa

Influenserka Holi

Printscreen/TikTok

Influenserka Džesika Holi Vrajt je TikTok objavom pokrenula lavinu komentara jer je rekla kako je razmišljala o tome da ne doji samo zato što je to sprečava u ispijanju čaša vina i odlasku na tretmane botoksa.

Zaključila je kako možda ne bi bilo loše da se osloni na adaptirano mleko koje joj omogućava da sve to radi bez ugrožavanja sigurnosti deteta, a većina se u komentarima složila da je njeno razmišljanje sebično.

"Od porođaja me deli još nekoliko nedelja i razmišljam hoću li da dojim bebu ili uradim botoks, hemijski piling i popijem pet čaša vina", napisala je Holi u opisu objave na TikToku.

 

@jessicahollywrightx Yessss this video was before i was pregnant, does anyone just look at old videos? #babylove #breastfeedingbaby👩🏽‍🍼 #pregnancy #pregnant ♬ original sound - Love Island

 

 

"Ove odluke se ne bi trebale da se temelje na želji za botoksom i alkoholom. Najvažnije je zdravlje deteta i majke", "Jako sebično..!", glasili su neki od osuđujućih komentara ispod objave, ali je bilo i onih koji su bili puni razumevanja.

"Ljudi koji su opsednuti dojenjem tako su čudni. Sva moja braća i sestre, ja i svi rođaci u mojoj generaciji odrasli smo na adaptiranom mleku i svi smo uvek bili zdravi.", pisao je jedan pratitelj ispod objave influenserke.

Štete li botoks i alkohol bebi?

Prema Beacon Health System, kada majka konzumira alkohol, mala količina alkohola pređe u majčino mleko. Redovna konzumacija alkohola može da utiče na bebin rast, razvoj i san pa se beba može činiti pospanom, slabom i da ne dobija ​​na težini.

Alkohol može da utiče na sposobnost sigurne brige za bebu. S vremenom, previše pića može da dovede do toga da telo proizvodi manje majčinog mleka.

S druge strane, što se tiče botoksa, neke dojilje prijavljuju poteškoće sa dojenjem ili primetne promene u količini mleka nakon što su bile na botoksu. Važno je znati da botoks koji se ubrizgava može da dospe do deteta majčinim mlijekom, potencijalno menjajući ukus ili uzrokujući nelagodu. Dojilje bi trebaleda pričekaju da prestanu sa dojenjem kako bi se podvrgle ovom estetskom zahvatu, piše Dr. Numb.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading