Doktorka je na pregledu uradila nešto nezamislivo: Dramatično iskustvo mame zapalilo je internet

Olja Jelić Vesti 18.04.2024 12:53 0

Mama se na Instagramu požalila na iskustvo koje je doživela tokom nedavnog pregleda

Mama

Printscreen/Instagram

Imogen Horton na Instagramu se požalila na iskustvo koje je doživela tokom nedavnog pregleda. Majka dvoje dece posetila je doktorku kako bi je zamolila za savet o hemeroidima. Međutim, doktorka ju je tokom pregleda upitala koliko planira da doji svoje drugo dete, staro sedam meseci.

"Imam stariju ćerku od dve godine i objasnila sam doktorki da zapravo nisam imala pauzu između njih dve te da dojim bez prestanka dve i po godine. Ona mi je rekla da savetuje dojenje godinu dana, kao i da je godina i po previše. Šokirala sam se", objasnila je Imogen.

Kaže kako misli da doktori ne bi trebali da daju takve savete, posebno ženama.

"Doktorka je napravila grimasu kad sam joj rekla koliko dojim. Šta to radimo ženama? Zašto ih ne ohrabrujemo? Nikad nisam nikoga pitala koliko planira da doji. Ostavite žene na miru", dodala je.

 

 

Horton tvrdi da je svim ženama potrebno više podrške i manje osuđivanja jer bi tada majčinstvo bilo lakše. U komentarima mnogi su se solidarisali sa njom.

"Mrzela sam taj komentar: 'Još uvek dojiš?' Stvarno se nikoga ne tiče kada ću prestati", napisala je jedna majka.

"Smeta me što doktori znose lične stavove o dojenju, a uopšte ne slede smernice Svetske zdravstvene organizacije. Prijavite to", savetovala je druga.

"Ne razumem zašto se žene toliko olako kritikuju. Druge uopšte ne bi trebalo da zanimaju naša deca i kako ćemo ih hraniti", poručila je treća.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)
Loading