"Osećala sam se užasno": Odbili je na razgovoru za posao, ono što su naveli kao razlog je čista diskriminacija

Olja Jelić Vesti 16.04.2024 20:29 0

Priča Tiktokerke postala je brzo viralna

Tiktokerka Melisa

Printscreen/TikTok

Tiktokerka Melisa Viver iz Njujorka objavila je viralni video u kom je ispričala kako se prijavila za mesto potpredsednice u jednoj tehnološkoj kompaniji, ali nakon što se na razgovoru za posao pojavila bez šminke, nije prošla dalje.

"Na svako pitanje koje je postavila imala sam izvrstan odgovor. Nekada sam radila u regrutaciji. Znam da intervjuišem", objasnila je 30-godišnja Melisa, dodajući kako je ostala u šoku što nije prošla dalje jer joj je rečeno da je njeno iskustvo upravo ono što traže i kako su njeni ciljevi usklađeni sa ciljevima kompanije. 

Nakon što je zatražila povratne informacije, osoba koja ju je intervjuisala objasnila joj je da smatra kako "nije uložila dovoljno truda u svoj izgled".  

Priča postala viralna 

"Sredila sam kosu, imala sam lep top, sako i neke minđuše, ali sam stavila samo malo sjaja za usne, nisam imala nimalo šminke. Inače ne nosim baš puno šminke", rekla je i zatim otkrila kako joj šminka iritira oči i kožu te zbog toga izbegava šminkanje.  

 

 

"Znači li to da žene koje ne nose šminku na razgovorima za posao ili na svojim poslovima deluju kao da ne ulažu toliko truda ili brige u svoj posao?" upitala je u snimku koja je pregledana gotovo 790 hiljada puta. 

"Ovo deluje kao diskriminacija. Ne zapošljavaju vas na temelju izgleda", "Ovo je suludo", "Treba li biti važno? Ne. Je li to važno? Nažalost, da" i "Bolje da ne radiš na takvom mestu", neki su od komentara.

BONUS VIDEO:

 

@najzena.rs Zašto su sve češći brakovi gde su muškarci mlađi, a žene starije? 🥰 #najzena #zena #muskozenskiodnosi #brak #ljubav #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading