Gorko zažalila: Nesrećna majka sve dala deci, kupila im stanove, a sad neće da čuju za nju

Slobodanka Ćorić Vesti 09.02.2024 15:00 0

Prosto je neverovatno kako dođe do toga da se zbog novca, ili nekoliko kvadrata posvađaju najbliži

baba

Shutterstock

Žalosno je koliko se ljudi svađa zbog imovine,a niko neće sa sobom nista poneti u grob. Podela imovine nažalost često bude okidač za porodične sukobe. Prosto je neverovatno kako dođe do toga da se zbog novca, ili nekoliko kvadrata posvađaju najbliži. Ali to je realnost i takvih slučajeva je mnogo.  Nesrećnom se oseća i majka Zrinka, koja nam piše da je kao samohrana majka dala svoje srce i dušu i imovinu da svoju decu čvrsto postavi na noge i pusti ih da vode samostalan život.

Nije im bilo dovoljno

"Ja sam samohrana majka koja je veoma razočarana svojom decom. Imam ih troje, bila sam im otac i majka. Sada su odrasli, sinovi imaju 32 i 35 godina, a ćerka je napunila 23 godine. Pomogala sam im da se osamostale, ali nikada nije bilo dovoljno“, objašnjava on na početku pisma opisujući svoju sumornu sudbinu.

Praksa i naša priroda je da se najviše svađamo sa ljudima koji su nam najbliži. Da li je razlog tome što smo s njima u najvećem kontaktu, pa onda dolazi do raznih razmirica.

Kada porodica okrene leđa

„Mlađi sin je otišao od kuće sa 18 godina. Morala sam da prodam kuću da bih mu kupila stan, a kada sam sve to uradila, rekao mi je da sam najgora majka na svetu. Društvo, alkohol i drugi poroci su mu bili najvažniji, a porodica ništa. Štaviše, vređao nas je i širio ružne priče o nama“, poverila nam je razočarana majka Zrinka.

Kada je prodala kuću i kupila sinu stan, ostalo joj je novca za staru kuću koju je trebalo renovirati da bi se u njoj moglo pristojno živeti.

"Kuću sam uredila kreditom koji sam uzela na pet godina i redovno ga otplaćivala. I šta se dogodilo? Sada se oglasio moj stariji sin, za koga nisam mislila da će postati ono u šta se on pretvorio. Tražio je da mu dam i svoj deo“, piše nam.

Prodala je i drugu kuću

"Prodala sam i ovu kuću i novac podelila na dva dela. Moj dragi sin dobija svoj deo i njime kupuje stan. Posle dve godine prodao je taj stan i uselio se u stan devojke koju je poznavao godinu dana. Nije mi to leglo, jako me rastužilo, jer nije dobio osiguranje, nema više svoj dom, a novac gubi na vrednosti i lako se troši. Plašila sam se da će se veza završiti i da će on završiti na ulici. Pokušao sam da mu objasnim, ali sam, nažalost, postigla sam suprotno. U njegovim očima ja sam ništa", objašnjava ova tužna majka.

Pošto mu je rekla da se zaštiti za eventualne crne dane, otpisao ju je. „Ne razgovaramo i ne posećujemo se. Rekao mi je da će biti kako ja želim, cinično. A ja sam samo želela da bude siguran i da ne završi na ulici“, objašnjava Zrinkina majka.

Ćerka sad traži svoj deo


Žena navodi da sada ima  problema i sa ćerkom. "Od dela novca koji mi je ostao kada sam ga podelila sa starijim sinom, ponovo sam našla staru kuću koju sam osvežila uz malo kredita i ulaganja, kako bi ona i njena ćerka imale nekakav krov nad glavom. Nažalost, nemam mira u ovoj kući, dolazi previše ljudi, uglavnom loših. To se jako negativno odražava na nas, a ćerka ne razume u čemu je problem“, kaže majka koja svakodnevno proverava šta treba, a šta ne.

"Ni ćerka me ne razume, sada i ona hoće da joj dam deo, stan. Nije ju briga kako i kuda idem. Ponaša se kao princeza, ne mora ništa, ja joj dolazim kao služavka. Rekla mi je: Mama, prodaj kuću, kupi kuću na selu, gde nema ljudi, i kupi mi stan, pa moram da budem negde dok idem na fakultet. Dakle, kćeri mila, nećeš ni ti mene, ali hoćeš moje pare“, misli su koje svakodnevno prolaze kroz glavu ovoj majci.

"Posle svega što sam prošla sa decom i kada čujem kakvi su mi unuci, prođe me želja da ih imam. Ne želim da me iskorišćavaju kao moja deca. Imam 61 godinu i pitam se gde sam pogrešila, zašto sam im dala sve“.

"Bilo bi bolje da sam uživala i da nisu dobili ništa dok sam živa. Trebalo je da ih pustim da se kolju kao hijene za ono malo što bih im ostavila posle smrti. Ovako sam ih obezbedila, a oni me nimalo ne cene“, teške su i sumorne reči ove samohrane majke koja je u sedmoj deceniji života i ima troje dece, strepeći da li će joj neko pružiti ruku u starosti.

 
Komentari (0)
Loading