"Moj posao je da služim muža": Ona nije očajna domaćica, voli da kuva i čisti, iako je raspored obaveza stresan

Olja Jelić Vesti 06.02.2024 19:49 0

Domaćica Bejli MekPerson iz Floride otkrila je da je okrutno napadaju zbog odluke da ostane kod kuće kako bi služila supruga

Domaćica

Printscreen/Instagram

Domaćica Bejli MekPerson iz Floride otkrila je da je okrutno napadaju zbog odluke da ostane kod kuće kako bi služila supruga i tvrdi da ona voli svoj stil života, piše The Mirror.

Bejli je uzvratila kritičarima koji je nazivaju "kućnom robinjom" jer zadovoljava sve potrebe svog muža. Ona je nekada sanjala o nezavisnosti i karijeri, ali njen se život preokrenuo kad je pre šest godina upoznala svog sadašnjeg supruga Zaharija (32) i zatrudnela s njihovom ćerkom Noom, koja sada ima tri godine.

Odlučili su da prihvate "tradicionalne" rodne uloge, koje mnogi smatraju zastarelim u modernom svetu, pa sada Zahari ide na posao dok ona ostaje kod kuće i brine o kući i ćerki.

 

 

Ali na društvenim mrežama je prozivaju zbog toga što je domaćica, a jedan od njih ju je upitao: "Šta ćeš da radiš ako te tvoj muškarac ostavi? Bez obrazovanja si ili karijere."

Jedna je žena komentirala: "Pa, ja radim stvari za svog muža i on radi stvari za mene. To nije konkurencija. Sve dok obe strane osećaju da svako obavlja svoj deo posla i da su stvari pravedne, nema problema. U zdravom braku se ne broji rezultat ko je koliko napravio."

Želela je karijeru i nezavisnost, ali…

"Najbolje radim u našem domu i ponašam se kao da je to moj posao. Za vreme dok je moj muž na poslu, ja radim kod kuće i brinem se o svemu", objasnila je Bejli.

Uprkos svojim ambicijama da ima karijeru u policiji, Bejli je postala domaćica. "Nikada nisam mislila da ću imati ovakav život jer sam bila usresređena na svoje težnje prema karijeri pre nego što sam upoznala svog muža, međutim, sada sam ponosna i vidim lepotu svoje uloge domaćice uprkos činjenici da dobijam komentare pune mržnje preko društvenih mreža barem jednom dnevno", ispričala je.

 

 

"Najbolja stvar u poslu 'tradicionalne supruge' je to što ne propuštam nijedan trenutak sa svojom ćerkom. Da idem na posao svaki dan, propustila bih toliko stvari. To stalno čujem od prijateljica koje rade. Međutim, to takođe može biti iscrpljujuće pa je važno pronaći vremena i za sebe", otkrila je Bejli.

Ona je supruga upoznala na mreži za dejtove, što se nikako ne slaže s njenim sadašnjim uverenjima i stilom života. Međutim, njihova veza je brzo procvetala i venčali su se i dobili ćerku kad je Bejli imala samo 22 godine.

Po kući radi osam sati dnevno, a raspored joj je stresan

Postala je domaćica kad je odustala od posla sa punim radnim vremenom kako bi postala majka, a par se preselio u drugu državu i udaljio od porodice, pa je morala da ostane kod kuće kako bi se brinula za ćerku.

 

 

 

Objasnila je da ima stresan raspored i provodi oko osam sati dnevno obavljajući kućne poslove. "Radim sve po rasporedu. U određenim danima u nedelji radim određene poslove, kao i svakodnevno čišćenje", objasnila je.

"Na primer, utorkom čistim kupatila, a moji dnevni poslovi čišćenja su čišćenje kuhinje i pranje veša. Mislim da se ljudima ne sviđa moj način života jer se ne poklapa sa trenutnim društvenim normama", dodala je.

Otkrila je da njena baka i majka nisu bile tradicionalne domaćice, već da su radile puno radno vreme, ali misli da je idealno ako žene mogu da ostanu kod kuće i čuvati svoju decu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading