„Ovo su 4 tajne mog uspeha“: Postao je milioner već sa 14 godina i sam je sve zaradio!

Vesti 25.01.2024 17:58 0

Dok su mnogi njegovi prijatelji uživali na žurkama, on je u svojoj sobi stvarao i objavljivao vlastitu viralnu veb video igru.

lukas rojtmen

Profimedia

Lukas Rojtmen je otkrio četiri tajne svog uspeha - istrajnost, beskrajnu znatiželju, inovativnost i balans. On je sa samo 14 godina izumeo aplikaciju zahvaljujući kojoj je postao milioner. „Uspeh je retko fenomen koji se dogodi preko noći. Rezultat je stalnog truda tokom vremena“, rekao je preduzetnik Lukas Rojtmen.

Dok su njegovi drugovi uživali na žurkama u Buenos Airesu u Argentini, Lukas je u svojoj sobi stvarao i objavljivao veb video igru ​​sa 11 godina, a ona je postala viralna. Takođe je, kao tinejdžer, razvio „Airhand“, revolucionarni softver za proširenu stvarnost, piše „Njujork post“.

Aplikacija omogućava korisnicima da kontrolišu svoj računar pokretima ruku, poput pokazivanja na predmet na ekranu i „podizanja“ predmeta otvaranjem i zatvaranjem ruku. Njegov se trud brzo isplatio - inovativna kreacija prodata je za milione multinacionalnoj kompaniji.

lukas rojtmen

Profimedia

 

Rojtmen je nastavio da radi u tehnološkom sektoru, posebno u industriji veštačke inteligencije i robotike, a nedavno je „Eplu“ prodao svoj start-up dron „Adia Robotics“ za 55 miliona dolara. 

Ove četiri navike smatra zaslužnim za svoj uspeh:

1. Istrajnost

Diplomac Univerziteta Stanford kaže da je pravu istrajnost naučio u Palo Altu, gde je morao da prihvati kulturne promene, kao i akademsko prilagođavanje. „Na Stanfordu nisam samo stekao obrazovanje svetske klase, već sam naučio i važnost otpornosti. Ne radi se samo o podnošenju teških vremena, već i o pronalaženju rasta i mogućnosti u njemu“, kaže mladi milioner.

2. Beskrajna znatiželja

Stručnjak za tehnologiju kaže da su za njegov uspeh zaslužne i strast, znatiželja i njegova sposobnost da upije što više informacija. „Taj neumorni nagon nadahnjuje kontinuirano učenje i prilagođavanje, što je bitno u tehnološkoj oblasti koja se stalno razvija“.

3. Inovacija

„Imati nešto jedinstveno da ponudite je ključno, jer vam omogućava uspostavljanje posebnog identiteta i isticanje“, kaže Lukas. „Današnji tinejdžeri opremljeni su neuporedivim pristupom informacijama i alatima i imaju jedinstvenu priliku da koriste te resurse za eksperimentisanje, učenje i inovacije - zato to treba iskoristiti.“

4. Balans

Iako ga posao mnogo zaokuplja, Lukas kaže da uvek odvoji vreme za svoje hobije, koji uključuju ples salse, penjanje po stenama, sviranje klavira i uživanje u avanturističkim sportovima. „Često sviram klavir, što mi pomaže da se opustim i ponovno koncentrišem“, rekao je. "Provođenje kvalitetnog vremena s porodicom i prijateljima drži me prizemljenim, podsećajući me na važnost održavanja dobro zaokruženog života.“

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading