Nakon što je saznala da će biti u invalidskim kolicima, stigli joj papiri za razvod: Majka četvoro dece htela da okonča život, a onda se desio filmski obrt

Slobodanka Ćorić Vesti 08.01.2024 15:35 0

Prvi put kad sam izašla u invalidskim kolicima, mislila sam da me svi gledaju, mrzela sam to i mrzela sam sebe. Da mi je neko tada dao izbor život ili smrt, odlučila bih se za ovo drugo jer nisam više želela da živim

devojka

Printscreen/Youtube

Životna priča Rione Keli (42) iz Zapadnog Jorkšira je poput filma. Imala je naizgled savršen život, 14 godina zajedničkog života sa suprugom i četvoro dece. Jedna saobraćajna nesreća sve je promenila. Riona je doživela moždani udar, a lekari su joj saopštili da nikada više neće moći da hoda. Samo pet dana nakon što je saznala da će biti u invalidskim kolicima, stigli su joj papiri za razvod.

Suprug, koji je sa njom bio 14 godina u braku i sa kojim je dobila četvoro dece, odlučio je da je napusti. Pravdao se da je to želeo da uradi i pre nesreće koju je doživela, mada je Riona istakla da nikada nisu imali probleme. Otkrila je da je tada želela da okonča svoj život. Najbolja prijateljica Sara joj je bila ogromna podrška, brinula se o njenoj deci i bila tu za sve što je Rioni bilo potrebno.

"Prvi put kad sam izašla u invalidskim kolicima, mislila sam da me svi gledaju, mrzela sam to i mrzela sam sebe. Da mi je neko tada dao izbor život ili smrt, odlučila bih se za ovo drugo jer nisam više želela da živim. Kada se malo bolje prisetim, loše sam se osećala u braku, ali izgradili smo zajednički život i imali smo odgovornost prema deci. Bio je to period u kom mi je suprug najviše bio potreban", ispričala je Riona "The Sun".

devojka

Printscreen/Youtube

 

Saobraćajna nesreća se dogodila 2017. godine. Riona je odlazila na terapije Kita Mejsona. U njega se posle nekog vremena i zaljubila. Zahvaljujući njegovim vežbama, ali i velikoj ljubavi i pažnji, uprkos lošim prognozama, Riona je ponovo prohodala. "Doslovno sam vukla telo jer noge nisam osećala, ali nije me bilo briga. Hodala sam i to je jedino bilo važno. Posle četiri meseca u bolnici, ojačala sam i stala na noge. Trebalo mi je 25 minuta za svega 16 koraka, ali bila sam uporna zbog svoje dece", sećala se Riona i dodala da napokon oseća da živi život kakav zaslužuje.

"Kolica su mi potrebna samo za veće distance, ali moj dom nije prilagođen za njih, pa se trudim da ih što manje koristim. Sada treniram u teretani, a uz Kitovu pomoć svakog dana sam jača", zaključila je Riona koja je učestvovala u dva maratona u invalidskim kolicima. Sada može da hoda samostalno. U februaru 2022. imala je ozbiljnu operaciju na srcu, o čemu je Kit takođe obavestio pratioce na društvenim mrežama i zamolio ih da se mole za Rionin oporavak.

Komentari (0)
Loading