"Ćerke me ništa ne lažu, sve mi pričaju": Influenserka Aleksandra Golijan podelila je svoj najveći majčinski uspeh

Vesti 23.12.2023 18:14 0

Na panelu Asocijacije mama Srbije pod nazivom "Mame u 21. veku" prisustvovala je poznata influenserka Aleksandra Golijan, i mama Jovane, Ane i Vide

Aleksandra

Najžena/Marko Metlaš

Na panelu Asocijacije mama Srbije pod nazivom "Mame u 21. veku" prisustvovala je poznata influenserka Aleksandra Golijan, i mama Jovane, Ane i Vide. Tokom razgovora o životima majki u Srbiji, Aleksandra je podelila svoj stav o izazovima koje donosi majčinstvo.

Aleksandra je istakla da je majkama danas na neki način teže s obzirom na drugačije vreme u kojem žive. Ranije su majke mogle da ostave dete u komšiluku i da znaju da je dete na igralištu, sada se niko ne poznaje u komšiluku i nemaju na koga da se oslone. Sada je ženama teže. Imaju više obaveza. Koliko god da je na neki način lakše jer imaju i mašinu za veš i za sušenje, što je našim majkama i bakama bilo teže, ali s druge strane žene su preuzele toliko zadataka na dnevnom nivou i mesečnom. Od žene se sve očekuje i zato Aleksandra smatra da je današnjim ženama teško.

 

 

Ipak, Aleksandra je rekla da je podjednako teško i nama i našim mamama i bakama, bez obzira na činjenicu da žene danas imaju veća prava.

Kada je u pitanju osećaj krivice koji se javlja u ženama jer često misle da sve moraju da urade same, te kako se osloboditi tog osećaja, Aleksandra je rekla je lakše reći nego učiniti jer žene deprimira kada ne uspeju sve da postignu. Takođe je istakla da društvene mreže prikazuju nerealnu sliku jer tamo neretko možemo videti savršeno čiste domove, dok u stvarnosti nije tako. 

,,Sve žene zbog društvenih mreža deprimira to vreme. Svi smo kao na onom točkiću. Trčimo kao hrčci. Prosto je nemoguće," objasnila je Aleksandra.

 

 

O strahovima u trudnoći Aleksandra je rekla da nije imala strahove s obzirom da je bila mlada kada je rađala decu. Prvo dete je rodila sa 22. godine, drugo sa 24 i treće sa 28. Nastavila je rekavši da joj je period trudnoće bio najlepši. Sve tri trudnoće su joj prošle u najboljem redu, kao i porođaji.

Na pitanje o tome šta misli kakva je mama, te šta misli da su njene najveće vrline i mane, Aleksandra je rekla da misli da je previše popustljiva. Ona je istakla da je s jedne strane vrlina jer se u njihovom domu svi skupljaju i zna šta se dešava u školi i u vrtiću, a sa druge strane mana jer sebi natovarava obaveze jer decu treba nahraniti i očistiti kuću posle njih, ali je to ipak za nju lepo jer voli da je upućena. 

 

 

Kao jedan od svojih najvećih uspeha izdvojila je iskrenost svojih ćerki i poverenje koje gaje jedni prema drugima. 

,,Ćerke me ništa ne lažu. Sve mi pričaju. To je mislim da je jedno od najvećih pravila, jedino pravilo kog se pridržavam- Šta god da uradite, samo nemojte da me lažete." 

 

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading