Bake u Srbiji mnogo psuju? Ruskinja nasmejala TikTok urnebesnom činjenicom, ovo niko nije očekivao - jezik je čudo!

Vesti 23.11.2023 16:22 0

Jezik baš ume da bude smešna stvar...

Aljona

Printscreen/TikTok/aljona.strankinja

Koliko su jezici fascinantni, a ujedno i smešni zna svako ko se iole bavio lingvistikom, ili makar pokušao da savlada strani jezik. Dešava se da nađemo paralele između dva jezika kojima se ne bismo nadali ni u snovima. Nekada su te paralele sasvim očekivane, a nekada toliko šokantne da na trenutak ne možemo da dođemo sebi.

Tako je odreagovala i ruskinja po imenu Aljona koja uči srpski jezik i živi u Beogradu. Ona je na svom TikTok profilu podelila komičnu situaciju koja se odigrala na njenom času srpskog jezika.

 

 

,,Zašto u Srbiji bake toliko psuju?- Ovo pitanje o bakama je postavio moj prijatelj na časovima srpskog", rekla je Aljona, a onda otpočela priču. Rekla je da su svi bili iznenađeni ovim pitanjem i pogledali u profesora koji izgledao jako začuđen.

On je naime, objasnio da je tokom vikenda bio u jednom srpskom selu i tamo video srpske bake. Kada bi pele uz stepenice, sedele ili radile nešto, izgovarale bi: ,,Huj", što na ruskom jeziku znači ,,k**ac". Ovo je pošteno nasmejalo i profesora i đake.

Jezik baš ume da bude smešna stvar, zar ne?


Bonus video:

 

@najzena.rs Kako se vi slažete sa svojom svekrvom? Pišite nam u komentatima! 👇🏻 #najzena #zena #fyp #foryou #foryoupage #fypシ゚viral #fypシ #svekrva ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading