Ima četiri godine i čita i broji na šest jezika: Evo sa koliko godina je dečak genije ušao u MENSU!

Vesti 04.07.2023 09:05 0

Tedi Hobs je izuzetno dete

Ima četiri godine i čita i broji na šest jezika: Evo sa koliko godina je dečak genije ušao u MENSU!

Printscreen/Youtube

Četvorogodišnji Englez najmlađi je član britanskog ogranka MENSA, međunarodnog udruženja ljudi sa visokim koeficijentom inteligencije. Već sam ume da čita i broji do sto na šest jezika. Takođe voli matematiku.

Veštine koje je pokazao mali Tedi Hobs jednostavno su šokirale njegove roditelje. Dečak je naučio da čita sa samo dve godine i četiri meseca. Trenutno može da čita knjige o Hariju Poteru, iako mu roditelji ne dozvoljavaju.

"Zatim je prešao na brojeve i naučio tablicu množenja. Dali smo mu tablet za Božić da igra igrice, ali je umesto toga naučio da broji do 100 na kineskom", 31-godišnja Bet opisala je talente svog sina. Kako se ispostavilo, mali genije je savladao brojanje do sto i na drugim stranim jezicima: velškom, francuskom, španskom i nemačkom.

Koliki je njegov IQ?

Mali Tedi je primljen u Mensu krajem prošle godine ( tada je imao 3 godine i 7 meseci! ) nakon što je postigao visok rezultat na testu inteligencije. Roditelji su bili zabrinuti da li će njihov sin "preživeti" jednosatni pregled stručnjaka, ali se pokazalo da mu se to dopada. Na testu Stenforda Binea postigao je 139 od mogućih 160 , što je sve zadivilo.

"Rečeno nam je da je 3 godine najmlađi uzrast koga je neko primio u Mensu u UK, iako je u SAD bio jedan sa dve godine", rekla je Bet, koja je takođe istakla da je Tedijev genije i blagoslov i prokletstvo , jer dečak pokazuje malo interesovanja za neke od tipičnih aktivnosti njegovog uzrasta, kao što su igre i televizija.

Tedi takođe uživa da čita svojoj 15-mesečnoj sestri Pipi, ali još nije u potpunosti svestan svoje genijalnosti. Iznenađen je što druga deca njegovih godina ne mogu da urade onoliko koliko on.

"Prolazi kroz različite faze. Nedavno je počeo da uči kako izgledaju zastave svih zemalja sveta", majka je primetila.

Pored svojih mentalnih talenata, Tedi takođe uživa u plivanju i gimnastici . Dečak će uskoro imati priliku da se dokaže na višem nivou obrazovanja, jer u septembru kreće u školu.

Komentari (0)
Loading