Otišla na zatezanje kože, a probudila se sa novim grudima i zadnjicom: "Tražili da još doplatim ili neće da me puste"

Slobodanka Ćorić Vesti 21.11.2023 16:16 0

Hirurg takođe nije uspeo da ukloni opuštenu kožu ispod njenih ruku i na butinama, kao što je tražila. Pored toga, rekla je da je njena soba bila toliko prljava da je dobila tešku infekciju

operacija

Printscreen/Youtube

Za ženu iz Vašingtona put u Meksiko na elektivnu estetsku hirurgiju pretvorio se u noćnu moru. Ona kaže za FOKS 13 da je medicinska ustanova izvršila pogrešnu operaciju, a zatim zahtevala još novca i držala je u ustanovi, dok ona i njena ćerka nisu platile. Kimberli Mekormik kaže da nije želela implantate u grudima, ali da se probudila sa njima posle operacije. Ona deli svoje iskustvo kako bi upozorila druge na opasnosti medicinskog turizma.

"Nega je bila užasna i bila sam unakažena, a sada ću morati na još operaciju“, rekla je ona. Kimberli počinje da plače kada priča o svojoj operaciji u Tihuani. Otišla je u istu ustanovu u Meksiku na uspešnu operaciju gubitka težine pre oko 6 godina.

Krajem oktobra se vratila na podizanje grudi i uklanjanje opuštene kože na rukama, butinama i stomaku koja je ostala nakon gubitka težine. Međutim, ona kaže da stvari nisu išle po planu. „Kada sam se probudila, grudi su me stvarno bolele i samo sam počela da urlam“, rekla je.

Nakon što je shvatila da je dobila neželjene implante, Kimberli je upozorila medicinskog koordinatora, koji je sugerisao da je u nekom trenutku tražila od doktora da joj ih ugrade. "On mi je naveo da sam rekla da hoću : punu C', a ja sam kazala: 'Ne, nikad to ne bih rekla, nikad'".

Kimberli kaže da je imala i neželjeni "brazilski lifting zadnjice". Hirurg takođe nije uspeo da ukloni opuštenu kožu ispod njenih ruku i na butinama, kao što je tražila. Pored toga, rekla je da je njena soba bila toliko prljava da je dobila tešku infekciju.

 


Misti En Mekormik, Kimberlina ćerka kaže da ju je naoružano obezbeđenje fizički izbacilo nakon što je vikala u hodniku tražeći odgovore od ustanove šta su uradili njenoj majci.

 

"Opet razmišljam, moja mama je gore i ne mogu da je ostavim", rekla je Misti En. „Dođem do vrata, a čovek iz obezbeđenja me snažno gurne niz stepenište. Samo sam se plašila da ću umreti baš tamo, a ona ne bi znala“, rekla je Kimberli.

Kasnije su im tražili da plate 2.500 dolara više od unapred plaćene, dogovorene cene, zbog toga što neželjene operacije zahtevaju duži boravak.

"Rekli su nam ako ne da platite, možemo da vas strpamo u zatvor. Ne mogu da idem u zatvor sa 500 šavova", priča Kimberli. „Ne znam za šta su mi naplatili, ali bilo je na kartici 2.500 dolara. U stvari su uzeli moju karticu od mene, velikog kretena, i dali je nekom drugom i rekli da je pusti, 2.500 dolara, a onda su je bacili nazad ka mom krevetu“, rekla je Kimberli. "Naoružano obezbeđenje se potom obratilo koordinatorki i rekli: 'Vodite je odavde'. Bilo je tako brzo".

Da bi napustila bolnicu, Kimberli je rekla da je takođe bila pod pritiskom da prvo potpiše papire koji sugerišu da je ona odobrila neželjenu operaciju. U obližnjem hotelu majka i ćerka tvrde da su primetile da su praćene i primorane da se brzo spakuju i utovare u kombi za prevoz preko granice. Odvezli su ih u San Dijego gde je Kimberli otišla u hitnu nakon što se prijavila u tamošnji hotel i lečena je antibioticima od infekcije.

"Srećna sam što sam ovde. Srećna sam što šteta nije gora“, rekla je Kimberli. "Međutim, čeka me još jedna operacija jer su implantati koje su ugradili u grudi tako veliki. Nemam dovoljno kože da ih zatvorim. Rane ne zarastaju."

Kimberli se takođe leči kod lokalnih lekara sada kada se vratila kući u okrug King. Stručnjaci za javno zdravlje kažu da je najbolji savet da unapred dobijete informacije o kvalitetu nege, obuci praktičara i regulatornim strukturama u zemlji u koju idete.

Da li ćete dobiti ono što mislite da ćete dobiti, ili ćete dobiti nešto drugo, ili neće biti onoliko dobro koliko se nadate?“, rekao je Aron Kac, glavni predavač emeritus na Univerzitetu u Vashington School of Public Health. Misti En kaže da mora majci da pomaže u previjanju rana dva puta dnevno dok Kimberli ne stigne na zakazani termin za zbrinjavanje rana. Misti En kaže da je takođe platila više od 1.000 dolara iz svog džepa za medicinske potrepštine, uključujući kompresione obloge. 
 

„Molim vas, nemojte ići. Nekoliko hiljada dolara koje ćete uštedeti nije vredno toga“, rekla je Misti En. FOKS 13 je razgovarao sa FBI, oni su rekli da će u ovoj situaciji zamoliti ljude da kontaktiraju svoju banku kako bi saznali šta, ako uopšte, mogu da imaju. Takođe, ljudi mogu da podnesu žalbu FBI-u na vvv.ic3.gov. Misti En kaže da je kontaktirala FBI.

 
Komentari (0)
Loading