Sara je pre osam godina, na smrt izbola komšiju: Osvetila mu se jer joj je dirao sina, kad je izašla iz zatvora doživela je šok zbog komšija

Vesti 05.07.2023 14:29 0

Nije mogla da ga pusti da se kreče slobodna, pa je rešila da uzme "pravdu" u svoje ruke

Sara je pre osam godina, na smrt izbola komšiju: Osvetila mu se jer joj je dirao sina, kad je izašla iz zatvora doživela je šok zbog komšija

Printscreen/Instagram

 

Sredinom 2015. godine, Sara Sends, stanovnica Londona, saznala je zabrinjavajuće informacije o svom komšiji, 77-godišnjem Majklu Plistedu, koji je navodno uznemiravao decu u njihovom kraju.

Priče o Majklovom dobacivanju dečacima uzrasta od devet do 13 godina stigle su do Sare putem raznih glasina, a potom je i njena prijateljica potvrdila da je njenog sina Majkl pokušao da napastvuje u haustoru. Ova saznanja izazvala su u Sari strah za sigurnost svog sina Bredlija, koji je već ranije bio žrtva Majklovog neprimerenog ponašanja. Međutim, pretnje koje je uputila komšiji nisu urodile plodom, a on je nastavio da uznemirava decu.

Kada je njen sin ponovo prijavio da ga je Majkl progonio i dobacivao mu zastrašujuće poruke, Sari je prekipelo.

Bez želje da se upušta u konfrontaciju s komšijom, Sara je odlučila da preduzme radikalne mere. Uzela je kuhinjski nož, otišla do njegovih vrata i izvršila napad koji je rezultirao smrću Majkla Plisteda.

Sara Sends je osuđena na tri i po godine zatvora, a značajnu ulogu u smanjenju kazne imalo je svedočenje mnogih majki iz kraja koje su prijavljivale seksualno uznemiravanje koje je Plisted vršio nad njihovom decom.

Iako je Sara odslužila svoju zatvorsku kaznu, priznaje da joj odluka da oduzme život drugoj osobi još uvek teško pada. Ipak, smatra da je to bio ispravan potez. Nakon puštanja na slobodu, Sara je doživela dobrodošlicu koju su joj priredile majke iz kraja, smatrajući je herojem i zaštitnicom dece. Ovaj doček dirnuo je Saru, koja se osećala zahvalnom na podršci koju je dobila.

Ističući da je postupila kao svaka majka koja bi se borila za svoje dete, Sara i dalje stoji iza svoje odluke i ne kaje se zbog ubistva. Svestanost u zajednici o čudnom ponašanju komšije bila je prisutna već duže vreme, ali nedostajali su dokazi da bi se označio kao pedofil. Sara je verovala da je samo pitanje vremena pre nego što bi napao nekoga fizički ili seksualno. Iako nije bilo fizičkih povreda ili seksualnog napastvovanja dece, situacija je postajala sve opasnija. Sara je bila zabrinuta da je možda već nekoga napao, a da to niko nije saznao. Dok je bila u zatvoru, pitala se da li je to možda istina. Svestan svoje greške, ali ne smatrajući sebe lošom osobom, Sara je odslužila svoju kaznu i posvetila se novom životu s sinom, koji već dve godine zajedno žive.

Komentari (0)
Loading