Tragična sudbina nekad najbolje jugoslovenske pevačice: Odgajala je kćerku sama, a potom je izgubila zauvek

Slobodanka Ćorić Vesti 17.06.2023 10:35 0

Tokom osamdesetih godina bila je jedna od najtraženijih pevačica u bivšoj Jugoslaviji, a 1981. i 1982. proglašena je i za pevačicu godine

meri cetinić

Printscreen/Youtube

Meri Cetinić je otpevala neke od najvećih hitova bivše Jugoslavije, a njen život obeležila je strašna tragedija. Hrvatska pevačica Meri Cetinić započela je muzičku karijeru kao tinejdžerka, sa samo 14 godina. Svoju uspešnu karijeru gradila je isključivo na glasu, a veliku popularnost stekla je u grupi „More“, a nešto kasnije je započela i solo karijeru.
 

Tokom osamdesetih godina bila je jedna od najtraženijih pevačica u bivšoj Jugoslaviji, a 1981. i 1982. proglašena je i za pevačicu godine.

- Da ne pevam, ne bih znao šta ću sa sobom. To sam osetio u tim pauzama. Za mene je pevanje smisao života. A kada te kao pevača priznaju, onda po meni nema većih zadovoljstava u životu – rekla je svojevremeno Meri, a prenosi Jugopapir.


Njene najpoznatije pesme su "Potraži me u predgrađu", "Samo simpatija", "Ti si moj san", "Gde god da odeš" i druge, piše Glosi. Što se njenog privatnog života tiče, o tome se malo zna osim da je sa 23 godine rodila ćerku Ivanu i da je bila samohrana majka.

 

 

- Moj brak, u koji sam ušla trudna sa 23 godine, bio je kratkog veka, jer sam mislio da tako treba da ide, po starom. Sama sam podigla našu ćerku - rekla je tada Meri. Kasnije se nikada nije udavala, a Jugopapiru je objasnila da joj je muzika važnija. - U životu sam bio u situacijama da sam morao da se odlučim za brak, da pripadam samo jednoj osobi. Muzika je uvek preovladavala, ona mi je bila važnija. Zapravo, problem je u tome što treba da nađete ličnosti koje ćete stalno pratiti, a to je malo problematično za muškarca, što razumem - rekla je jednom prilikom.


Njen talenat za muziku nasledila je njena ćerka Ivana, a 2014. su čak zajedno snimili album „Dozvoli mi”. Međutim, sedam godina kasnije, Ivana je preminula nakon borbe sa opakom bolešću.

- Sa neizmernim bolom javljam da je moja voljena ćerka Ivana Burić preminula u 44. godini. Bio si moj dragulj, tvoja prelepa pesnička duša, puna ljubavi i nežnosti, veliki muzički talenat i humor činili su naš život srećnim, punim ljubavi... Opaka bolest je pretila, ali smo je zajedno pobedili... Ovaj put je bila jača , nismo uspeli, sunce moje i dragi Bog te je uzeo sebi u zagrljaj, ka nebeskim visinama, zvezdama i ostavio tvojoj neutešnoj majci najdublju tugu... Tvoje stotine puta mi je ponavljao volim te će odjekuju u mom srcu zauvek! Počivaj u miru božjem, najdraži moj Ivi - napisala je neutešna pevačica.
 

Komentari (0)
Loading