USVOJILA DEVOJČICU MISLEĆI DA JE ZLOSTAVLJANO SIROČE Kad je dete progovorilo, sazna su jezivu istinu

Slobodanka Ćorić Vesti 09.06.2023 10:42 0

Vila je bila srećna kod kuće sa svojom majkom sve dok je nisu kidnapovali i doveli kod nas

žena

Printscreen/Youtube

Istina je polako počela da izlazi na videlo, kada je devojčica otkrila svojim novim roditeljima pravi razlog za usvajanje. Usvajanje dece iz „zemalja trećeg sveta” poslednjih decenija postalo je popularno u bogatim zapadnim porodicama. Mnoge poznate ličnosti su uradile istu stvar, uključujući Anđelinu Džoli i Madonu. Angelina je čak nedavno izjavila da oseća veću povezanost sa svojom usvojenom decom nego sa svojom biološkom.


Međutim, koliko god to pozitivno zvučalo, uvek postoji druga strana koja je spremna da iskoristi teške životne priče i decu kako bi izvukla finansijsku korist. Upravo to su na svojoj koži osetili Amerikanci Džesika i Adam Dejvis, koji su odlučili da usvoje devojčicu iz Ugande. Naši Afrikanci su veoma interesantni jer njihova deca govore strašne reči koje će svet prepoznati tek kada nauče engleski.

Ne mogu da zamislim tajne koje dete čuva u sebi dok čeka dan kada će narokon moći da komunicira i priča o pravom životu u Ugandi. Pošto mnoge porodice žele da usvoje dete, odjednom se pojavilo mnogo hitnih organizacija. Ali Evropska agencija za usvajanje je najgora organizacija od svih. Dugi niz godina je iskorišćavala obe stranke kako bi od njih zaradila što više novca.

Džesika i Adam Dejvis usvojili su devetogodišnju devojčicu iz Ugande preko pomenute agencije 2015. godine. Imali su već četvoro svoje dece, ali su i dalje imali mnogo ljubavi i želeli su da usvoje osobu kojoj je potrebna ljubav i porodica. Porodica je otišla u Ugandu 2015. da je upozna, ali ona nije bila u malom selu u kojem je odrasla, već u sirotištu četiri sata od svoje kuće, sa prozorima sa rešetkama i kavezom bez igračaka.

Devojka je otkrila jezivu tajnu Evropska agencija za usvajanje rekla je Džesiki i Adamu da je Namatin napustio njen otac i da je majka zanemaruje kod kuće. Ne sumnjaju da je Namata bila teško zlostavljana, da nikada nije imala nikakvo obrazovanje i da nije imala dovoljno hrane. Naravno, njihova srca su reagovala i odmah su hteli da izbave Namatu iz tako strašnog života.

Nakon 6 meseci u svom novom domu, Namatin govori dovoljno engleski da svoju jezivu tajnu podeli sa Džesikom. Devojka je već imala porodicu u svojoj zemlji, porodicu u kojoj je bila srećna. Nedostajala joj je njena voljena i brižna mama. Džesika i Adam su shrvani kada shvate da su bukvalno kidnapovali devojčicu iz porodice koju su voleli. "Jedina trauma koju je ovo dete doživelo je rezultat toga što smo želeli dete, i rekli smo agenciji.

Vila je bila srećna kod kuće sa svojom majkom sve dok je nisu kidnapovali i doveli kod nas", rekao je Adam. Ali nije samo porodica Dejvis ta koja je u nevolji. Namatina majka je verovala da je njena ćerka dobila stipendiju i da je godinu-dve čuva par iz Amerike, da će u Americi imati odlično obrazovanje, pre nego što se vrati kući.


Keren Rajli, koja je na čelu udruženja "Unite Uganda", uspela je da putem video poziva poveže Namati sa svojom bolesnom majkom. Tada je otkrivena strašna težina ove situacije. U strašnoj igri sudbine, ove ugandske majke misle da kada njihova deca odu u Ameriku na školovanje, prodaju ih porodicama koje veruju da spasavaju decu od lošeg života.

Par je otkazao usvajanje Džesici i Adamu je rečeno da je usvojenje legalno i da mogu da zadrže Namatu, ali je Džesika odbila, rekavši da Namata nije roba koju je prodavala u prodavnicama. Rar je otkazao usvajanje, a Namata se srećno vratila svojoj majci. Zbog njenih reči, vlada je otkrila i druga usvajanja slična Namatin i zatvorila Evropsku agenciju za usvajanje.
 

Komentari (0)
Loading