Katrina je usvojila devojčicu (14): Kad je saznala njenu životnu proču, slomilo joj se srce

Vesti 08.06.2023 20:40 0

Evo kako je medicinska sestra usvojila devojčicu koja je rodila trojke i spasila im život

ispovest

Printscreen/Instagram

 

Medicinska sestra Katrina Mulen uradila je nešto zbog čega joj se ceo svet divi. Naime, kada se 14 - godišnja devojčica porodila i na svet donela trojke, njena sudbina bila je veoma nizvesna. Međutim, Katarina je donela spasonosnu odluku i rešila da usvoji devojčicu i njenu decu.

Katrina radi kao medicinska sestra intenzivne nege novorođenčadi u jednoj bolnici u Indijanapolisu. Ona već ima dobru reputaciju, ali koliko je dugo radila da bi spasila živote trojki i njihove 14-godišnje majke bilo je jednostavno neuporedivo.

Katrina je sigurno znala da bi bilo nemoguće pronaći hraniteljski dom za 14-godišnju majku koja je upravo rodila trojke. Dakle, zvanično je usvojila mamu tinejdžerku, Šariju Smol i njene bebe. Sve se dogodilo više od 2 godine nakon devojčinog porođaja.

Šarija je bila u 8. razredu 2020. godine kada je rodila svoje trojke. Bebe su rođene prerano, sa samo 26 nedelja i provele su više od 5 meseci u bolnici u kojoj Katrina radi. Tokom njihovog boravka u bolnici, Katrina je primetila da mlada mama posećuje svoje trojke sama i nije imala mnogo podrške.

 

 

"Ona bi danima bila sama tamo sedeći pored kreveta svojih beba", kaže ona.

U početku, mlada mama nije htela da kaže ništa o svom životu, ali je na kraju razvila posebnu vezu sa Katarin. To se dogodilo nakon što je saznala da je Katarin rodila svoje prvo dete sa 16 godina, a zatim ga dala na usvajanje. Pre nego što su otpušteni, Katrina je dala Šariji svoj broj telefona i zamolila je da nazove ako joj nešto zatreba. 

Njih dve su od tada ostale u kontaktu, a Katrina je posetila Šariju u njenoj kući u Kokomu. Medicinska sestra je primetila da Šarija spava na kauču, dok su sve tri bebe bile smeštene u jedan krevetac.

 

 

"To nije bilo mesto za nju da odgaja bebe", kaže Katrina. Katrin je takođe primetila da jedna od trojki nije dobro. Kasnije je hospitalizovan jer je imao manju težinu za svoj uzrast.

Radnica iz Odeljenja za socijalne usluge kasnije je pozvala Katrinu i rekla da se mlada mama i bebe moraju da se isele iz njihove kuće koja je bila neuslovna za život i da je Šarija izrazila želju da živi sa Katrinom. 

Katrina je hranila devojčicu i njene trojke u svom domu 688 dana. Šarija je na kraju završila srednju školu i naučila kako da se pravilno brine o svojoj deci.

Sada je Katrinino usvajanje Šarije konačno završeno, a ona je usvojila i dvogodišnje trojke. Takođe, Katrina je uz humanitarne organizacije prikupila veliki novac kako bi devojčica mogla dostojno da živi sa svojom decom.

Komentari (0)
Loading