"Ovo je verovatno moja POSLEDNJA dodela nagrada": Glumica o borbi sa TEŠKOM bolešću, priznala da ne obavlja najosnovnije funkcije

Vesti 07.05.2023 09:30 0

Glumica Kristina Eplgejt otvoreno je progovorila o životu sa multiplom sklerozom, otkrivajući da je to stanje "je*eno sranje"

"Ovo je verovatno moja POSLEDNJA dodela nagrada": Glumica o borbi sa TEŠKOM bolešću, priznala da ne obavlja najosnovnije funkcije

Profimedia

 

Eplgejt je nedavno razgovarala sa Vanity Fairom kako bi otkrila koliko je teško živeti s iscrpljujućom bolešću koja joj je život okrenula naglavačke. Glumica kojoj je u avgustu 2021. dijagnostifikovana multipla skleroza bila je prisiljena da odstupi od uloge u Netflikovoj seriji "Dead to Me".

Tokom snimanja treće i poslednje sezone serije Eplgejtova je otkrio da je počela da oseća "bol u nogama i drhtanje", što ju je nateralo da uzme određeno slobodno vreme da obradi vesti pre nego što se vrati na posao i završi snimanje.

- Nedostaje mi to iskustvo, ali u isto vreme, budući da je to bila neverovatna borba ove prošle godine, osećam olakšanje što više ne moram toliko da se trudim da preživim dan - rekla je u intervjuu za popularni magazin. Ipak, nešto ili bolje rečeno neko kome nedostaje na setu je njena kolegica Linda Kardelini, koja je u seriji glumila Džudi.

Muči se s najjednostavnijim zadacima

- Bila je to spoznaja na kakvom smo putu bile nas dve, ne samo kao ti likovi nego kao dve drage prijateljice i glumačke partnerke“, rekla je Eplgejtova. Novinarka ju je zatim upitala kako se 51-godišnjakinja oseća nakon dvogodišnje bolesti. Glumica je priznala da nikad nema "dobar dan".

- Imaš samo male us*ane dane. Ljudi kažu: 'Pa, zašto se više ne tuširaš?' Pa zato što je ući u tuš zastrašujuće. Možete pasti, možete se pokliznuti, noge vam mogu zaklecati. Pogotovo zato što imam stakleni tuš. Strašno mi je ući tamo - ispričala je.

Eplgejtova je dodala da se muči s najjednostavnijim zadacima, uključujući hodanje niz stepenice i nošenje stvari. "Je*eno je sranje. Još uvek mogu da vozim auto na kratkoj udaljenosti. Mogu doneti hranu svom detetu", rekla je.

U februaru je glumica crvenim tepihom prošetala sa štapom na kojem je pisao "FU MS".

Glumica, koja je nominovana za nagradu SAG za izvanrednu glumačku izvedbu u humorističkoj seriji, rekla je ranije za Los Angeles Times:

- Ovo je verovatno moja poslednja dodela nagrada, tako da je to velika stvar. Trenutno nisam mogla zamisliti da ustanem u 5 ujutro i provedem 12 do 14 sati na setu. To u ovom trenutku nemam u sebi.

Komentari (0)
Loading