Nastavnica je pronašla UTEŠNE reči za sve uplašene đake: "Draga moja deco, strah ne držite U SEBI!"

Vesti 04.05.2023 19:20 0

U ovakvim trenucima, važno je da se kao zajednica fokusiramo na pružanje podrške i pomoći onima koji su pogođeni ovim tragičnim događajem, jedna nastavnica je to uspela

Nastavnica je pronašla UTEŠNE reči za sve uplašene đake: "Draga moja deco, strah ne držite U SEBI!"

Alo

Tragedija koja se dogodila na Vračaru u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ostavila je čitavu Srbiju u šoku i tuzi. Mnogi roditelji i deca osećaju veliki stres, tugu i anksioznost nakon ovog tragičnog događaja. Kao zajednica, sada se moramo fokusirati na pružanje podrške i pomoći roditeljima i deci koja su pogođena ovim događajem.

Jedna hrabra nastavnica je poslala poruku podrške u zajedničkoj grupi učenika:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vaseline.dion

 

"Draga moja deco, šaljem vam poljupce! Pričajte sa roditeljima, profesorima, psiholozima, nema ništa što je nerešivo, samo ne držite u sebi". Ova poruka nam govori o važnosti komunikacije i otvorenosti u momentu krize i stresa.

Deca su odgovorila sa "Hvala nastavnice", što pokazuje da su otvoreni za podršku i da imaju poverenje u svoje nastavnike i druge odrasle osobe, što je jako važno u trenutnoj situaciji.

 Ovo nam daje nadu i podseća nas da smo jači kao zajednica kada se držimo zajedno i podržavamo jedni druge u ovom najtežem momentu.

Dok se Srbija oporavlja od ove tragedije, važno je da se ne zaborave deca i roditelji koji su pogođeni ovim događajem. Potrebno je da nastavnici, psiholozi i drugi stručnjaci budu na raspolaganju kako bi se pružila podrška i pomoć u rešavanju bilo kakvih poteškoća sa kojima se deca ili roditelji suočavaju. Uz zajednički napor i podršku, možemo da ublažimo bol i strah i nastaviti dalje kao jača zajednica.

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu otvorio je dve telefonske linije: 063/8681-757 i 063/8682-217, na koji mogu da se jave učenici i nastavnici kojima je ova vrsta pomoći potrebna, nakon tragedije kojoj su prisustvovali kada je učenik ove škole pucao i usmrtio osmoro đaka i jednog radnika obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedna nastavnica povređeni i hospitalizovani.

Komentari (0)
Loading